Locale Altele
Luni, 3 August 2020
Luni, 3 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asociația Stea s-a întâlnit cu reprezentanții a 20 de instituții
Diana Bretan   - Joi, 27 Iunie 2013

Sala mică a Prefecturii a găzduit joi, o întâlnire a echipei Asociației Stea cu reprezentanții a 20 de instituții din județul Satu Mare.         

 

Scopul acestei mese rotunde a fost prezentarea raportului de analiza în urma aplicarii a 30 de chestionare la nivel local, la institutiile publice, ONG-uri și furnizori privați din județul Satu Mare, făcută de Bogdan Pintea, director executiv al Asociației STEA.

 

Asociația STEA, în calitate de membru al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii FONPC București a participat în perioada 24 aprilie-2 iunie la aplicarea acestor chestionare de date la nivel local.

 

Astfel, Asociația STEA face parte din grupul de lucru creat în cadrul Proiectului “Monitorizarea dreptului la educație și timp liber” implementat în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor România și desfășurat în cadrul Parteneriatului privilegiat gestionat de SOS Satele Copiilor Danemarca și finanțat de Fundațiile Velux-componenta “Micro-granturi-pași către autonomie”.

 

Concluziile raportului elaborat de Asociatia STEA la nivel local pentru FONPC: deși există cadrul legislativ aferent punerii în aplicare a Convenției Internaționale cu privire la drepturile copilului, la nivel local punerea în practică a prevederilor, întâmpina serioase probleme.

 

Parteneriatele încheiate între instituțiile publice și ONG-uri pentru implementarea unor proiecte destinate respectării dreptului la educație al copiilor nu sunt o practică curentă și nu au la baza o strategie de dezvoltare comunitară, ci vizează de cele mai multe ori implementarea unor proiecte/acțiuni pe o perioadă scurtă de timp etc.

 

Printre cei prezenti la intalnire s-au numărat și subprefectul Cristian Sasu și directorul SPAS Satu Mare, Doina Văsuț.

 

FONPC este principalul interlocutor specializat al statului în vederea elaborarii și redefinirii politicilor publice pentru asigurarea bunăstarii copilului din perspectiva drepturilor copilului, utilizând și dezvoltând într-un cadru coerent și comprehensiv experiența și expertiza membrilor săi.

 

FONPC a fost înființată în anul 1997, are aproximativ 100 de ONG-uri membre, iar Asociația STEA a devenit membră în 2004.

864 vizite
Distribuie pe