Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Pensionarii primesc abonamente gratuite pe autobuze
Florin Răchitan  - Luni, 8 Iulie 2013

În baza Hotărârii de Consiliu Local prin care se asigură călătorii gratuite cu autobuzul, în număr nelimitat, tuturor pensionarilor sătmăreni cu pensii lunare mai mici de 500 de lei, aceştia îşi vor putea ridica abonamentele gratuite, începând de miercuri, 10 iulie, de la chioşcurile Transurban din municipiul Satu Mare.

 

Anunţul a fost făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul Dorel Coica, şi directorul Transurban, Simion Ivan, care au precizat că abonamentele respective vor fi valabile din 15 iulie.

 

Pentru a-şi primi abonamentele, pensionarii sunt rugaţi să se prezinte la chioşcurile Transurban cu cartea de identitate, o fotografie tip buletin şi un cupon de pensie nu mai vechi de 3 luni.

Transurban dispune de o listă furnizată de Casa Judeţeană de Pensii, cu cei 1.388 pensionari sătmăreni îndreptăţiţi la această gratuitate, iar dacă cineva nu se regăseşte pe listă este rugat să aducă o adeverinţă de la Casa de Pensii, pe care trebuie s-o depună la sediul Transurban de pe strada Ferăstrău.

 

Potrivit declaraţiilor primarului Dorel Coica, în primele luni de la introducerea acestei gratuităţi, pensionarii vor trebui să-şi reînnoiască lunar abonamentul, urmând ca mai târziu să se acorde abonamente şi pe termen mai lung.

De asemenea, conducerea Primăriei intenţionează să acorde asemenea gratuităţi şi altor categorii de pensionari, de anul viitor. Până atunci, pensionarii cu pensii mai mari de 500 de lei vor beneficia în continuare de reducere de 50% din tarifele de călătorie pe autobuzele Transurban.

1818 vizite
Distribuie pe