Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asociatia STEA iese la curățenie pe Drumul Careiului
Diana Bretan  - Marti, 27 August 2013

Copiii și tinerii străzii, beneficiari ai Asociatiei STEA, alături de cei trei voluntari francezi ies din nou la curățenie, miercuri între orele 12.00 – 15.00.

                    

Locația aleasă în această săptămână este Drumul Careiului, mai precis zona de spații verzi de o parte și de alta a trotuarului care face legătura între Cartierul Micro 16 și Hypermarketul Real, partea dreaptă.

 

Zona a fost aleasă în urma sesizarilor primite de la sătmăreni după mediatizarea acțiunilor anterioare de curățenie în comunitate ale Asociației STEA. Unul dintre aceștia ne-a trimis

următorul email: „Bună ziua, nu aș vrea să o luați ca o cerință, însă v-aș ruga ca atunci când se poate, când mai faceți ceva acțiune de curățenie, să mergeți vă rog acolo cum ar veni, spre Real, deci de unde începe trotuarul pentru pietoni, din dreptul Decolux, și până ce duce aproape de Praktiker cum ar veni, în stanga și-n dreapta trotuarului pentru pietoni, pe spațiul verde e plin de mizerie, flacoane, sticle, ambalaje, hârtii, mai ales că singurul coș e numai în capăt unde se termină trotuarul, cred că dacă ați merge să faceți curat și acolo, s-ar strânge ceva saci. Deci când se poate, desigur. Multumesc”.

 

Această acțiune face parte din proiectul civic finanțat de organizația franceză La Voix de l’Enfant, evenimentul fiind realizat în parteneriat cu Primăria Satu Mare.

 

Scopul acestei activități este de a crea în rândul participanților o atitudine de respect față de mediul înconjurător și față de bunurile comunității.

635 vizite
Distribuie pe