Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Lions Club organizează acţiuni de prevenire a diabetului la copii
Florin Răchitan  - Joi, 12 Decembrie 2013

În aceste zile se desfăşoară la Liceul Teologic „Ham Janos” se desfăşoară o acţiune de screening pentru depistarea cazurilor de diabet în rândul elevilor, aceasta fiind continuarea unei campanii începute de Lions Club „Someş” în urmă cu doi ani, în cadrul căreia au fost testaţi aproape 1.700 elevi din liceele Mihai Eminescu, Doamna Stanca, Traian Vuia şi Kolcsey Ferenc.

Potrivit rezultatelor prezentate într-o conferinţă de presă de preşedintele Lions Club „Someş”, Claudiu Figula, din fericire nu a fost depistat nici un caz nou de diabet în rândul elevilor testaţi până acum.

În schimb, la screeningul pentru măsurarea acuităţii vederii la copiii de la Grădiniţa Guliver, organizat săptămâna trecută, un număr de 10 din cei 50 copii testaţi au fost găsiţi cu valori dioptrice mari, ceea ce înseamnă că au nevoie de ochelari de vedere. Acestor copii li s-au recomandat consultaţii oftalmologice mai amănunţite.

Dr. Marta Bzduch a informat că asemenea screeninguri se vor face lunar, fiind luate la rând toate grădiniţele şi şcolile din Satu Mare.

Cu aceeaşi ocazie, dr. Levai Lehar a anunţat că săptămâna viitoare va fi organizată, la Staţiunea Balneară Tăşnad, cea de-a X-a ediţie a taberei educaţionale pentru copiii cu diabet din judeţul Satu Mare.

De asemenea, în data de 20 decembrie, aceşti copii vor primi cadouri de Crăciun de la Lions Club „Someş” şi cu aceeaşi ocazie vor fi premiaţi copiii participanţi la concursul „Afişe pentru Pace”.

1155 vizite
Distribuie pe