Locale Altele
Joi, 2 Aprilie 2020
Joi, 2 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cadouri și speranță de la Hans Lindner pentru copiii bolnavi
Fundația Hans Lindner  - Marti, 17 Decembrie 2013

Cei care sunt sensibili la suferința copiilor ajung de cele mai multe ori să se confrunte cu acea cruntă realitate că nu pot contribui îndeajuns la vindecarea lor. Experiența  în privința vizitelor regulate la Oncopediatrie  ne arată că cei care se apropie de copiii bolnavi, îi ascultă, îi mangaie, îi întreabă despre cum se simt, aceia contribuie cu adevărat la vindecare.


Vindecarea este un proces de purificare sufletească și trupească. Cu ajutorul medicilor are loc vindecarea trupească, însă  rănile sufletești  de cele mai multe ori rămân pe umerii familiei, aceasta ramânând singură pentru a găsi o soluție.


Echipa Raza Speranței încearcă să ajute în privința ambelor aspecte. În preajma Crăciunului din fiecare an vizităm copiii internați la sectia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic din  Cluj-Napoca, unde în acest an a fost prioritară întărirea sufletească.

  
La această vizită au luat parte călugărul iezuit Caudiu și elevi voluntari  de la Liceul Catolic Ham Janos, care au pregătit tradiționalele cadouri frumos ambalate. La baza acestei acțiuni au stat cele 100 de familii ai caror copii au pregătit și apoi au dăruit aceste cadouri.


Voluntarii de la Liceul Eliza Zamfirescu au venit în acest an cu o idee inedită, aceea de a pregăti mămicile și fetițele pentru Sărbători prin a le face manichiura, coafura și chiar un machiaj de probă.


Conditiile din spital nu seamănă cu lumea poveștilor, însă când au ieșit la iveală cărțile de povești  de anul trecut,  iar elevii voluntarii au intrat în lumea poveștilor citind din aceste cărți, copilașii bolnavi au uitat de suferința din lumea reală. A fost o după-amiază liniștită, încărcată emoțional, în care s-a strecurat speranța, mesajul Crăciunului.


Mesajul speranței trebuie transmis de fiecare dintre noi tuturor celor aflați în nevoie, iar cei care doresc să contribuie la vindecarea copiilor sunt datori să le dăruiască speranță, facând acest lucru cu încredere atât în preajma Crăciunului, cât și în Noul An.
 

782 vizite
Distribuie pe