Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
2.500 puieți de stejar au fost plantați în Ariile Protejate „Râul Tur”
Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare  - Duminica, 16 Martie 2014

Sâmbătă, un număr de 2.500 puieți de stejar pedunculat au fost plantați pe surafața fostei gropi de gunoi a comunei Turulung, închisă în 2009.


Acțiunea a fost organizată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în parteneriat cu Primăria Turulung și Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung. Plantarea a fost susținută de Consiliul Județean Satu Mare cu puieții și din 2% din impozitul pe venit redirecționat de simpatizanții organizației. 


La fel ca în anii precedenți, acțiunea a fost deschisă tuturor celor care au vrut să se alăture echipei de organizatori. Participanții, în număr de 50, timp de 4 ore au reușit să planteze toate cele 2.500 de puieți în zona țintă. 


Ca rezultat al acțiunii fosta groapă de gunoi peste câțiva ani va deveni o zonă verde bogată în arbori. După plantarea arborilor organizatorii i-au răsplătit pe participanți cu un gulaș gustos.

Despre eveniment Márk-Nagy János, directorul executiv al Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare a relatat următoarele: ”În calitatea noastră de custozi ai Ariilor Protejate „Râul Tur” ne-am asumat răspunderea, printre altele, de a reface cât mai multe din zonele degradate în trecut. Cu acest scop în anii precedenți am avut mai multe acțiuni de reconstrucție a pășunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere. În numele organizației SCA – SM vreau să mulțumesc tuturor participanților  care ni s-au alăturat în acțiunea de sâmbătă.”

974 vizite
Distribuie pe