Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Program complex de instruire și calificare pentru șomeri
SM Online  - Joi, 3 Aprilie 2014

Dräxlmaier Satu Mare, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto în Romania, demarează, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, un program complex de instruire şi calificare a persoanelor fără ocupaţie, cărora le va oferi şi oportunităţi de angajare.

Începând cu luna aprilie, aproximativ 60 de persoane fără loc de muncă vor intra într-un program de calificare ce le va facilita accesul la un loc de muncă în cadrul fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

Participanţii, care vor fi instruiţi timp de 3 luni în domeniu „montatori subansamble“, vor fi selectaţi de AJOFM Satu Mare din baza de date proprie care cuprinde şomeri din oraşul Satu Mare şi din localităţile limtrofe. 

Obiectivul principal al programului de instruire este calificarea persoanelor participante în cadrul unor cursuri organizate de către o firmă de training acreditată, toate persoanele instruite care vor corespunde criteriilor companiei având şansa accesului la un loc de muncă. Cele aproximativ 60 de persoane care vor participa la cursuri vor fi împărţite în două grupe, costurile trainingului fiind suportate în totalitate de AJOFM, în timp ce Dräxlmaier Satu Mare va pune la dispoziţie sala de training şi va facilita oportunităţile de angajare ulterioare. 

„Investiţiile grupului Dräxlmaier în România au ajuns la o valoare importantă, iar acestea vor continua în anii următori, Satu Mare fiind o fabrică strategică. Nu este suficient să alocăm bugete pentru echipamente şi sedii, cea mai importantă investiţie fiind cea pe care o facem în oameni, pentru a le oferi oportunităţi de angajare, dar şi de instruire la nivelul cerinţelor companiei, şi a le crea, astfel, şanse reale de dezvoltare“, a declarat Ioan Hodrea, directorul fabricii Dräxlmaier Satu Mare. 

„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare aplică politicile şi strategiile privind ocuparea forţei de muncă şi formare profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, stimulează ocuparea, asigură egalitatea de şanse şi combaterea oricăror forme de discriminare, sprijină agenţii economici în selecţia personalului de care au nevoie. Relaţia agenţei cu firma Dräxlmaier este de foarte mult timp, încă de la înfiinţare, şi s-a bazat pe respect şi sprijin, având în vedere şi importanţa ei la nivelul economiei judeţului“, a declarat Simona Dersidan, Director Executiv Adjunct AJOFM Satu Mare. 

În prezent, în fabrica Dräxlmaier din Satu Mare îşi desfăşoară activitatea aproximativ 6.700 de angajaţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a Grupului german. 

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

1252 vizite
Distribuie pe