Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Plantări de puieţi de stejar în fosta groapă de gunoi din Petrești
APM Satu Mare  - Marti, 8 Aprilie 2014

În contextul Lunii Pădurii, la Petrești s-a desfășurat marți, pe fostul amplasament ale depozitului de deșeuri o altă acțiune din cadrul campaniei de plantare de puieți pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare Luna Pădurii, inițiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare.

La acțiunea de plantare, acțiune bine organizată de Primăria Petrești care a pregătit terenul, a delimitat zona și a pregătiti gropile pentru plantare, s-au plantat sub îndrumarea unui consilier local specialist în silvicultură 200 de puieți de stejar peduncular.

Au participat  aproximativ 60 de persoane: consilieri județeni, reprezentanți ai Primăriei Petrești, ai APM Satu Mare, persoane din comuna Petrești care beneficiează de ajutor social și elevi de la Școala Gimnazială Petrești.

La finalul acțiunii, reprezentanții ISU în teritoriu și-au luat angajamentul că vor urmării evoluția puieților și  îi vor uda de câte ori va fi necesar.

Finalizarea campaniei de plantare pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare, va avea loc vineri, 11 aprilie, cu începere la ora 10.00, în localitatea Pomi.

Vor participa elevi de la Școala Gimnazială Pomi, reprezentanți ai Asociației ”Satul de lut” și se vor planta 50 de puieți de stejari pedunculari pe perimetrul satului de lut, creându-se un spațiu verde care va reprezenta o oază de verdeață și liniște pe acest amplasament.

Acțiunea de plantare  va fi îndrumată de un reprezentant al ocolui silvic care va asigura suportul tehnic pentru a se realiza o plantare de calitate şi durabilă.

1441 vizite
Distribuie pe