Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Măsuri pentru creșterea numărului locurilor de muncă
Draxlmaier Satu Mare  - Joi, 17 Aprilie 2014

După demararea unui amplu program de calificare organizat în parteneriat cu AJOFM,  compania Dräxlmaier Satu Mare a avut o serie de întâlniri cu primarul din Satu Mare și primarii din zonele limitrofe pentru a purta un dialog deschis despre creșterea gradului de ocupare a forței de muncă în județ, aceaste acțiuni fiind realizate cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Obiectivul principal al acestor întâlniri îl reprezintă crearea unui context pozitiv pentru stimularea creșterii numărului de angajări în judetul Satu Mare, în condițiile unei rate medii a șomajului, în 2013, de 4,34 %.

Prin creșterea gradului de conștientizare și de colaborare a tuturor factorilor implicati în procesul de recrutare se poate ajunge la o scădere a ratei șomajului în județ și, implicit, la atingerea un nou nivel de creștere economică.

”Suntem cel mai mare angajator din Satu Mare, iar acest lucru ne face să fim responsabili și implicați în dezvoltarea comunității din care facem parte. Întâlnirile pe care le avem cu primarii din zonă reprezintă un demers firesc, pentru că doar împreună, printr-un mesaj comun, putem crește gradul de ocupare a forței de muncă din Satu Mare. Nu este suficient să alocăm bugete pentru echipamente şi sedii, cea mai importantă investiţie este cea pe care o facem în oameni, iar colaborarea cu reprezentanții comunităților locale ne face să credem că vom fi parte din creștrea gradului de angajare din județ“, a declarat Mark Kotthoff, directorul comercial al fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

În prezent, în fabrica Dräxlmaier din Satu Mare îşi desfăşoară activitatea aproximativ 6.700 de angajaţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a Grupului german. "Draxlmaier este unul dintre cei mai importanţi angajatori ai judeţului. Este extrem de important că toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă să se poată angaja aici, acasă.  Acești oameni reprezintă speranţa unei dezvoltări durabile a judeţului nostru. Un judeţ prosper este locuit de oameni prosperi", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ștef. 

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

 

1446 vizite
Distribuie pe