Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Ultimele zile pentru oferirea celor 2% din impozitul pe venit!
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 21 Mai 2014

Au mai rămas doar câteva zile pentru a oferi cele 2% din impozitul pe venit în numele unui scop nobil. Această sumă nu este o cheltuială în plus, ci este o parte din impozitul pe 2013 pe care oricum îl plătiţi statului.

Este o modalitate oferită de stat prin care comunitatea are posibilitatea de a susţine activitatea unei organizaţii neguvernamentale. Această metodă este o importantă sursă de finanţare şi pentru serviciile oferite de Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare. 

În acest an Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare colectează cei 2% din impozitul de venit în beneficiul vârstnicilor, făcând apel către toţi cei care doresc să ajute cu mesajul: „Iubire și dăruire pentru a alina singurătatea vârstnicilor! - cu 2% din impozitul tău pe venit asigură unei persoane în vârstă servicii sociale prin centrele de îngrijire la domiciliu timp de o lună.”            

Caritas îngrijește anual peste 1.000 de persoane în vârstă în cadrul centrelor de îngrijire la domiciliu. În afară de serviciile de îngrijire medicală peste 450 dintre ei beneficiază si de servicii sociale de suport prin care ne dorim să uşurăm povara singurătăţii si să asigurăm un confort cât mai mare vârstnicilor care trăiesc singuri. 

Le asigurăm ajutor de menaj prin spălarea si/sau călcatul lenjeriei, curăţenie, aprovizionarea lemnelor de foc, ajutor în pregătirea hranei, îi ajutăm cu cumpărăturile, oferim informaţii legate de drepturile lor, despre cum pot beneficia de gratuităţi sau compensări pentru mijloace de îngrijire medicală, informaţii despre alternativele de sprijin.

Cine doreşte să sprijine centrele de îngrijire la domiciliu şi astfel vârstnicii, poate completa formularul 230 şi să-l depună la sediul central local al finanţelor publice, până la data de 25 mai 2014. La punctul I. Trebuiesc completate datele personale şi punctul III. 2 cu datele organizaţiei: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal RO 4960929, Cont bancar: RO 80 RNCB 0221011282140001.

În 2013, Organizaţia Caritas a Diecezei a strâns din cei 2% din impozitul pe venit 32.272 de lei, sumă utilizată pentru a susţine dezvoltarea copiilor provenite din familii cu probleme sociale şi copii cu dizabilităţi. 

 

858 vizite
Distribuie pe