Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tabără şi festival internaţional de cultură şi tradiţii transfontaliere
Asociația Stea Satu Mare  - Marti, 24 Iunie 2014

În perioada 23 – 27 iunie 2014 va avea loc la Satu Mare o tabăra internaţională şi un festival de cultură şi tradiţii din zona transfrontalieră la care participă 80 de persoane (copii, tineri, voluntari și membrii ai echipelor educative) din cadrul a cinci organizaţii neguvernamentale care lucrează cu copii şi tineri aflaţi în dificultate din România, Ungaria şi Ucraina.

Evenimentul reprezintă punctul culminant al proiectului *„Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Socială” - HUSKROUA/1101/082”* finanţat de Uniunea Europeană prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina.

Tabăra este un excelent instrument de continuare şi desăvârşire a parcursului de dezvoltare a abilităţilor de viaţă pe care beneficiarii din cadrul organizaţiilor partenere l-au făcut în ultimele șase luni prin programele de dezvoltare personală, vizitele culturale şi turneele artistice organizate în cadrul acestui proiect.

Programul taberei se bazează pe activităţi comune din domeniul artelor expresive (cântec, pictură, teatru, ateliere de creaţie manuală), activităţi de animaţie socio-educativă, jocuri şi sport. De asemenea, sub îndrumarea localnicilor care au rol de ghizi, participanţii vizitează diferite obiective reprezentative din Satu Mare, descoperind aspecte interesante cu privire la istoria şi tradiţiile acestor locuri.

O parte importantă a programului zilnic este dedicată ultimelor repetiţii ale spectacolelor ce vor fi prezentate în cadrul festivalului ce urmează să aibă loc în ultimele două zile ale taberei, iar copiii şi tinerii lucrează de zor la o serie de surprize pe care le vor oferi în dar spectatorilor care acceptă invitaţia la acest eveniment.

Festivalul cuprinde un total de șase reprezentaţii artistice, câte una creată de către fiecare din cele cinci grupuri de copii şi tineri participanţi, având rol de a pune în valoare elementele de tradiţie culturală din zona transfrontalieră specifice diferitelor popoare şi etnii (română, maghiară, urcainiană şi rromă) care convieţuiesc aici şi un al 6-lea moment artistic construit în comun de către beneficiarii Asociaţiei Stea şi cei ai Fundaţiei DOWN Carei cu scopul de a combate discriminarea grupurilor vulnerabile şi a promova incluziunea socială.

Spectacolele vor avea loc în Sala Festivă a  Liceului Teologic Romano Catolic „Hám János” din Satu Mare, str. 1 Decembrie 1918 nr. 2, după următorul program:  prima parte : joi, 26 iunie 2014 de la ora 17.00 și partea a doua : vineri, 27 iunie 2014 de la ora 16.00.

Festivalul îşi propune să contribuie la creşterea interesului tuturor membrilor comunităţii în păstrarea tradiţiilor locale, încurajând dialogul şi cooperarea transfrontalieră. Publicul va descoperi bogăţia patrimoniului cultural din regiunea transfrontalieră, având în acelaşi timp posibilitatea de a susţine creşterea stimei de sine a copiilor şi tinerilor de pe scenă apreciindu-le talentul şi implicarea.

Acest proiect este derulat de către Centrul de Resurse CREST în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala (CREDDIS), Asociatia Stea si Fundatia Down Carei (România), Asociatia ÉFOÉSZ din Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) și Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” (Ucraina).

1438 vizite
Distribuie pe