Locale Altele
Duminica, 31 Mai 2020
Dum, 31 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cursuri de calificare în meserii pentru şomerii din mediul rural
Florin Răchitan  - Luni, 30 Iunie 2014

În cadrul unei conferinţe organizate la Casa Şvabilor din Satu Mare, reprezentanţii partenerilor de proiect din cadrul Camerei Meşteşugarilor, al Primăriei Turţ, al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi al societăţii Project Consulting Age din Bucureşti au prezentat proiectul „Dezvoltarea Resurselor Umane în mediul rural din judeţul Satu Mare – DRUM spre ocupare” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Programul se desfăşoară pe o perioadă de 16 luni şi are ca obiectiv general creşterea calităţii vieţii în mediul rural din judeţul Satu Mare şi îmbunătăţirea calităţii forţei de muncă în corelare cu nevoile pieţei muncii în cadrul unor sectoare non-agricole, din perspectiva învăţării pe tot parcursul vieţii.

Grupul ţintă al proiectului este format din 432 persoane care au ca nivel de pregătire cel puţin învăţământul obligatoriu minim, necalificate sau calificate în domenii care nu mai sunt cerute pe piaţa muncii, în special tineri şi femei, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă şi persoane inactive.

În cadrul proiectului, Camera Meşteşugarilor va organiza 14 serii de cursuri de calificare şi iniţiere pentru mai mult de 200 de persoane în meserii precum: bucătar, ospătar, cofetar, administrator de pensiune, lucrător în gospodăria agroturistică, lucrător comercial, tapiţer, instalator, operator introducere, validare şi prelucrare date.

De asemenea, societatea Project Consulting Age organizează un program de iniţiere în competenţe antreprenoriale pentru cei care doresc să pornească afaceri proprii în domenii agricole sau non-agricole şi doresc să acceseze fonduri nerambursabile prin finanţări europene sau naţionale.

Toţi participanţii la cursurile derulate prin acest proiect vor beneficia de subvenţii după absolvirea cursurilor şi vor primi certificate cu recunoaştere la nivel naţional şi al Uniunii Europene. Informaţii suplimentare pe site-ul http://drum.consultingage.ro

968 vizite
Distribuie pe