Locale Altele
Joi, 9 Aprilie 2020
Joi, 9 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii străzii de la Asociaţia Stea au făcut măşti de Halloween
Asociaţia Stea  - Luni, 10 Noiembrie 2014

Asociatia Stea a prezentat copiilor din comunitate proiectul de horticultura lansat in aprilie. Cu aceasta ocazie tinerii, alaturi de 18 elevi de la Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” au sculptat dovleci, confectionand masti de Halloween, la sfârşitul lunii octombrie.

Scopul proiectului este de a ajuta beneficiarii sa isi creasca stima de sine şi să-şi dezvolte abilitaţile de integrare socială. De asemenea, se creeaza oportunităţi prin care ei sa fie recunoscuţi şi apreciaţi in comunitate, pundu-şi în valoare munca, abilităţile şi competenţele.

În cadrul proiectului, cel putin 20 de persoane, dintre cei 42 de beneficiari care provin din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare, vor fi selectate in rolul de “profesor” punandu-si astfel in valoare o serie de puncte forte care le vor spori increderea că şi ei sunt membri valoroşi ai comunitatii.

Gradina si solariul din cadrul acestui proiect vor fi folosite drept model de fermă educatională de cultivare de legume. Aici, cadrele didactice din cadrul scolilor partenere, elevi si beneficiari vor lucra impreuna la plantarea, ingrijirea si cultivarea legumelor, plantelor aromatice şi florilor. Opt astfel de intalniri se vor desfasura pe parcursul proiectului, acestea integrându-se cu precădere în programul de activităţi al elevilor din timpul “Şcolii altfel”.

Aceste activităţi se desfăşoară în cadrul proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociaţia Stea îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016 şi beneficiază de sprijinul Consiliului Local Satu Mare.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro ), beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.

Persoanele doritoare să participe ca voluntari la aceste acţiuni ne pot contacta la e-mail: asociatiastea@gmail.com , telefon: 0361-884330 sau 0747-232619, sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 în zilele lucrătoare de la ora 8.00 la 16.00.

737 vizite
Distribuie pe