Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Daruri de la copii pentru copii
Fundația „Hans Lindner”  - Joi, 11 Decembrie 2014

În pragul Sărbătorilor de Iarnă sufletele oamenilor devin mai nobile, mai atente, mai generoase. Acest lucru este cu atât mai înălţător când vine vorba de copii.

Acţiunea de  Crăciun a Fundaţiei Hans Lindner se repetă din an în an, din 2004 încoace. Totul a pornit de la cadourile trimise de elevii şcolilor din Arnstorf si Reischach din Germania, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, copiilor din judeţul Satu Mare.

Fundaţia Hans Lindner, partenerul român al acestei acţiuni contribuie la reuşita acţiunii prin organizarea transportului din Germania la destinaţia finală, dar şi prin identificarea comunităţilor destinatare, scopul fiind nominalizarea unor comunităţi nevoiaşe, rar frecventate de vizitatori.

În 2014, 601 de daruri minunate, pregătite de copii germani, cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani, destinate copiilor de aceeaşi vârstă au ajuns în şcolile din Săcăşeni, Mihăieni, Unimăt, Dobra, la cei 12 copii de la Casa Soarelui din Călineşti şi la Asociaţia Langdon Down Transilvania din Satu Mare.

În acest an, cu ajutorul antreprenorului sătmărean Lieb Mihaly, 200 de pachete au ajuns şi în judeţul Sibiu, în satul Mălâncrav.

Fiecare cadou colorat şi împodobit conţinea ceva drag, simplu, ceva care să transmită căldura Crăciunului.  A fost o reală surpriză pentru copii. Nu s-au aşteptat să se gândească tocmai la ei “Moşul”, ba chiar cineva, undeva în lume. Au primit cadourile cu mare drag şi au colindat cu glasuri cristaline de bucurie.

Copiii din Germania, precum şi Fundatia Hans Lindner speră, că prin simplitatea şi puritatea sentimentelor transmise împreună cu cadouri, au reuşit să readucă spiritul Crăciunului, dar poate şi a unei pritenii de viitor.

559 vizite
Distribuie pe