Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copiii instituționalizați pot primi cadouri doar cu acordul DGASPC
Consiliul Județean Satu Mare  - Joi, 11 Decembrie 2014

Oamenii de bine din municipiul şi judeţul Satu Mare, care doresc să ofere cadouri, de Crăciun şi Anul Nou, copiiilor din Centrele şi Casele de tip familial, subordonate DGASPC Satu Mare şi implicit Consiliului Judeţean Satu Mare, sunt rugaţi să respecte legislaţia în vigoare.

Conform Legii nr. 272/21.06.2009, cei care doresc să ofere cadouri cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, sunt rugați să respecte prevederile art. 27: 
  ”(1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice şi a vieţii sale intime, private şi familiale.
  (2) Este interzisă orice acţiune de natură să afecteze imaginea publică a copilului sau dreptul acestuia la viaţă intimă, privată şi familială.
  (3) Participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimţământul scris al acestuia şi al părinţilor sau, după caz, al altui reprezentant legal.
  (4) Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice.
  (5) Consiliul Naţional al Audiovizualului monitorizează modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel încât să se asigure protecţia şi garantarea dreptului copilului prevăzut la alin. (1).”

Pentru astfel de acţiuni, donatorii sunt invitaţi să depună o cerere în scris la secretariatul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Satu Mare, situat pe str. Corvinilor nr.18,între orele 9.00-15.30, în zilele lucrătoare. Cererea trebuie să conţină datele de identificare a celui (grupului, instituţiei etc.) care urmează să dăruiască cadouri copiilor şi să menţioneze Centrele sau Casele de tip familial, unde doresc să întreprindă această acţiune umanitară, data şi ora.

Menţionăm faptul că, persoanele care vor merge să dăruiască cadouri, fără o aprobare prealabilă din partea Conducerii DGASPC Satu Mare, nu vor fi primiţi de către Şefii de Centre sau Casele de tip familial,  iar în cazul în care nu vor respecta aceste precizări  vor răspunde în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Pe această cale adresăm mulţumiri tuturor sătmărenilor de bine, care se gândesc la copiii instituţionalizaţi acum în preajma Sfintelor Sărbători de iarnă. Precizăm că reprezentanţii Consiliului Judeţean Satu Mare, prin DGASPC Satu Mare, au oferit cadouri de Moş Nicolae tuturor copiilor instituţionalizaţi.

 

 

1258 vizite
Distribuie pe