Locale Altele
Sambata, 11 Iulie 2020
Sam, 11 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiecte importante de protecție socială realizate în 2014
Veronica Hodas  - Miercuri, 28 Ianuarie 2015

Octavian Apan, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că în anul 2014 instituția a realizat patru proiecte importante.

Unul dintre acestea îi vizează pe tinerii care părăsesc sistemul de protecția a copilului din județul Satu Mare care acum, se pot „refugia” la centrul social de la Noroieni, înființat în anul 2014 prin Programul de asistenta sociala-Partea III, Componenta 2- Tinerii aflati in situatii de risc,  finanţat de Guvernul României prin împrumut acordat de către Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare în baza Acordului de împrumut nr.L4825RO dintre România şi BIRD, semnat la Bucureşti în data de 4 iulie 2006 şi ratificat prin Legea nr.40/2007

În acest moment în acest centru se află 19 tineri, care vot fi găzduiți pe o perioadă de maxim trei ani până își vor găsi un loc de muncă.

Un alt proiect a fost, proiectul “Centru de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica”, Carei finanţat din imprumutul BIRD si bugetul de stat , conform Acordului de imprumut ratificat prin Legea nr.40/2007, pentru finantarea Proiectului privind Incluziunea Sociala prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Centrul va începe să funcționeze în decurs de o lună – o lună și jumătate.

Au urmat apoi reabilitarea si dotarea Centrului de Plasament Floare de Colț în vederea accesului beneficiarilor la servicii de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă și a competentelor profesionale”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2.-“Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” și "Adaptabilitate - Şansa la o viaţă activă" finanatat prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6. "Promovarea incluziunii socaiale" Domeniul major de intervenţie 6.2. "Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii".

Un alt proiect important este proiectul „Sera” prin care copiii cu probleme de la Casele de Copii, dar și copii din județ pot beneficia de tratamente gratuite de fizioterapie și balneo-kinetoterapie.  La fel se va întâmpla și la Centrul Spiridon ( în spate la Poiana Codrului) care este destinat recuperării persoanelor adulte.

Obiectivul principal pe anul 2015 este finalizarea în vara acestui an a service-ului auto pentru persoanele cu handicap. Pe lângă acest obiectiv DGASPC și-a mai propus și îndeplinirea altor obiective la fel de importante.

773 vizite
Distribuie pe