Locale Altele
Marti, 4 August 2020
Marti, 4 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs de creație „Sub Steaua Prieteniei” pentru copiii din județ
Asociația Stea  - Marti, 3 Martie 2015

Asociația Stea anunţă lansarea unui concurs de creație intitulat “Sub Steaua Prieteniei” la care sunt invitaţi să participe copii de vârstă preşcolară şi şcolară din judeţul Satu Mare prin intermediul instituţiilor de învăţământ (grădiniţie, şcoli, licee), dar şi direct, cu sprijinul familiei sau al instituţiilor şi ONG-urilor sătmărene.

Concursul este parte a unei ample campanii de „Anti-discriminare a grupurilor vulnerabile” care se va derula în perioada 20 - 27 martie 2015 la Satu Mare în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociaţia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Scopul acestui concurs de creaţie este acela de a dezvolta cetăţenia activă în comunitate prin creşterea participării copiilor din judeţul Satu Mare în promovarea principiilor legate de combaterea inegalităţilor sociale, a sărăciei şi excluziunii şi promovarea antidiscriminării, a toleranței și înțelegerii multiculturale.

Instrumentele utilizate sunt la libera alegere a candidatului: colaj, desen în creion, acuarelă, tempera sau desen mixt iar lucrările pot fi executate pe foi A3 sau A4.

Se premiază originalitatea, lucrările copiate sau inspirate vor fiind descalificate.

Concursul este deschis la trei secțiuni: Secţiunea 1 - dedicată copiilor de grădiniţă/clasă pregătitoare; Secţiunea 2 – pentru copii de vârstă şcolară şi Secţiunea 3 – dedicată copiilor din școli/licee cu profil de artă.

Premierea lucrărilor se va desfășura în data de 21 martie 2015 într-un cadru festiv la care vor fi invitaţi toţi concurenţii alături de reprezentaţi ai autorităţilor, presă, membrii din comunitatea sătmăreană. Copiii înscrişi în competiţie vor primi diplome de participare iar premianții diplome de merit și premii constând în materiale pentru creație artistică. Cadrele didactice vor primi diplome care atestă activitatea și implicarea lor în această competiţie artistică. Toate desenele vor fi prezentate într-o expoziţie organizată cu sprijinul Muzeului Județean Satu Mare, fiind promovată în comunitatea sătmăreană şi pe plan naţional şi internaţional prin diferite mijloace de comunicare accesibile Asociaţiei Stea şi partenerilor săi în vederea maximizării impactului pozitiv al mesajelor transmise de copii.

Data limită de predare a lucrărilor este 16 martie 2015. Lucrările por fi depuse direct (de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00) sau transmise prin postă la : Asociaţia Stea, B-dul Octavian Goga nr.14, cod postal 440217, Satu Mare. Regulamentul concursului de creaţie este disponibil pe www.asociaţiasteasm.ro iar pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager.

„Cu toţii ne dorim o lume mai bună pentru copiii noştri, iar modul în care societatea va evolua în viitor depinde în mare măsură de valorile pe care le sădim acum în mintea şi sufletul lor. Iniţiativa noastră îşi doreşte să transforme copiii în portavocea valorilor indivizibile şi universale ale demnităţii umane, libertăţii, egalităţii şi solidarităţii, iar adulţilor care îi vor sprijini, să le oferă ocazia de a aborda cu aceştia subiecte de educaţie pentru cetăţenie activă, astfel încât să ajungem să transformăm comunitatea noastră într-un loc mai bun pentru noi toţi”, a declarat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului şi director al Asociaţiei Stea.

Mulţimim pe această cale doamnei Cristina Gloria Oprişa, apreciat pictor sătmărean şi profesor de desen, care ne sprijină cu multă dăruire în realizarea acestui concurs artistic, precum şi partenerilor care ne sunt alături: Muzeul Judeţean Satu Mare, Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare, Scoala Gimnazială "Ion Creanga" Satu Mare, Grădiniţa „Dumbrava Minunată” si structura Mondiala, Gradinita numarul 13 , Scoala Gimnaziala  Octavian Goga Satu Mare, Scoala Gimnaziala Avram Iancu Satu Mare, Grădiniţa „Voinicelul” din Satu Mare, organizaţiile şi instituţiile membre ale GIPEX - Grup de lucru inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare.

Despre Asociaţia Stea

Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

 

713 vizite
Distribuie pe