Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
La Ardud s-a inaugurat punctul de colectare a uleiului alimentar uzat
APM Satu Mare  - Luni, 30 Martie 2015

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat, vineri,  în piața agroalimentară din Ardud o campanie de conștientizare a populației privind necesitatea colectării selective a uleiurilor alimentare uzate, în parteneriat cu Primăria orașului Ardud  și agentul economic autorizat pentru colectarea acestor uleiuri (SC Alpin Recycling SRL).

Astfel, în acord cu Primăria orașului Ardud și SC Alpin Recycling SRL a fost amenajat și inaugurat în piața agroalimentară din orașul Ardud un punct de colectare a uleiului alimentar uzat cu recipient adecvat pentru colectare. Începând cu această dată cetățenii interesați de protejarea mediului vor putea să predea cu titlu gratuit uleiurile alimentare uzate la punctul de colectare stabilit.

La această acțiune au participat reprezentanți din partea APM, a firmei colectoare SC Alpin Recycling, conducerea Primăriei Ardud și de la Liceul Tehnologic Ardud cei cinci elevi voluntari alături de profesorul Mazilu Ștefan implicați în această campanie.


Aceștia au distribuit fluturași și au purtat un dialog direct cu cetățenii pentru a-i ajuta să conștientizeze importanța gestului lor și a le crea un reflex în a colecta și preda uleiul alimentar uzat la punctul de colectare contribuind astfel la evitarea blocajelor sistemului de canalizare si la protecția mediului.

Câteva motive care vin in sprijinul COLECTĂRII uleiului alimentar uzat:
- Un litru de ulei alimentar uzat aruncat in chiuveta poate contamina UN MILION de litri de apă!
- Uleiul alimentar uzat poate polua solurile și apa!
- Uleiul alimentar uzat aruncat în chiuvetă poate să deterioreze conductele de apă

1202 vizite
Distribuie pe