Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Asociația „Ridică-te și umblă” își deschide o filială la Satu Mare
Asociația „Ridică-te și umblă”  - Joi, 30 Aprilie 2015

Asociația ”Ridică-te și umblă” pentru persoanele cu dizabilități in parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare și SPAS Satu Mare înființează in municipiu a 16 a filială din România.

 În acest scop, persoanele cu disabilități din județ sunt așteptate la prima întâlnire organizată duminică, 3 Mai, ora 11, la restaurant Elisa, str. Ostrovului nr 28 (fosta cantina MIU).

Persoanele cu disabilități vor putea socializa cu alte persoane de acest fel din țară, vor participa la seminare pentru îmbunătățirea stimei de sine, susținute de psihologi, și vor lua parte la diverse ateliere (vor lucra goblen, vor învăța programe IT). La final organizatorii pregătesc o masă comună pentru participanți.

Prin abilitățile sufletești împărtășite cât și prin cele fizice se vor dezvolta capacitățile mersului spre un ideal înalt, al văzului prin deschiderea minții și al auzului și al vorbirii prin exprimările afective generoase , atât între membrii filialei , cât și între voluntari și persoane cu dizabilități.

Astfel de întâlniri vor fi organizate o dată pe lună în municipiu. Totodată se organizează tabere naționale pentru persoane cu disabilități.

O vilă special achiziționată la Sinaia de Asociație va primi în fiecare an persoane cu dizabilități pentru tabere, creație, recuperare și recreere. Excursii, integrare în muncă, seminare de formare, ateliere ocupaționale , concerte și acțiuni sociale făcute chiar de persoanele cu dizabilități va fi doar o parte a paletei de exprimare în filiala Satu Mare.

Asociația ”Ridică-te și umblă” s-a înființat în anul 2014 și are 1.500 de membri la nivel național și 15 filiale în diverse orașe din țară. ( a 16-a filială va fi la Satu Mare).

 

1055 vizite
Distribuie pe