Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii și studenții pot să muncească īn vacanța de vară
AJOFM Satu Mare  - Vineri, 15 Mai 2015

 Legea 72/2007 privind încadrarea în muncă a elevilor și studenților, permite ca angajatorii care încadrează în muncă elevi șI stundeți pe perioada vacanțelor, beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, prevăzute in Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și complectările ulterioare.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.Pentru a beneficia de acest stimulent, angajatorii încheie cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă o conventie în termen de 30 de zile de la data angajării.

Contractul de muncă încheiat de către angajator poate sa fie:

- un contract de munca pe perioda determinata  incheiat in conditiile legii cu norma intreaga sau dupa caz cu timp partial.

-un contract de munca temporara numai daca  durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

Pentru incheierea conventiei, angajatorii depun la agentie o cerere insotita de urmatoarele documente:

-tabel nominal cuprizand elevii si studentii incadrati;

-actul de identitate al elevului si studentului in copie;

-adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statutul de elev sau student si urmeaza cursurile intr-o forma de invatamant de stat sau particular, infiintata potrivit legii, cuprinzand si precizarea expresa a perioadei de vacanta;

-copia contractului de munca.   

896 vizite
Distribuie pe