Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste jumătate dintre copiii săraci nu frecventează şcoala sau grădiniţa
Florin Răchitan  - Miercuri, 3 Iunie 2015

Asociaţia Stea a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe, rezultatele tulburătoare ale unui studiu realizat în colaborare cu sociologii de la Agenda Setting pe un eşantion de 631 persoane provenite din medii sociale vulnerabile de pe teritoriul municipiului Satu Mare.

În studiu au fost incluse persoane fără adăpost, copii ai străzii, vârstnici săraci, persoane cu handicap, cerşetori, prostituate şi dependenţi de droguri, iar adesea toate aceste caracteristici se regăseau la multe dintre persoanele participante la studiu.

Potrivit raportului prezentat de directoarea Asociaţiei Stea, Cristina Bala, şi sociologul Iulia Dezso, 52,27 % dintre copiii cuprinşi în studiu nu sunt înscrişi la grădiniţă, 53,19% nu sunt înscrişi la şcoală, 10% din cei înscrişi la şcoală nu frecventează deloc cursurile, iar 9% sunt văzuţi foarte rar în instituţiile de învăţământ.

De asemenea, din studiu a mai reieşit că 70% din persoanele analizate nu au nici o calificare profesională şi 68% dintre ei au terminat doar şcoala generală, ceea ce le reduce semnificativ şansele de integrare socială.

Pe baza acestui studiu, Asociaţia Stea şi partenerii din proiect vor încerca să întocmească o strategie pentru a ajuta persoanele cu asemenea probleme.

1864 vizite
Distribuie pe