Locale Altele
Marti, 18 Iunie 2019
Marti, 18 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Program pentru combaterea violenţei în familie
Mihaela Motoc  - Miercuri, 24 Iunie 2015

Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (DESFB), ca structură de specialitate a administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în parteneriat cu Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, implementează proiectul „START – O viață de calitate în siguranță!”.

Proiectul se derulează pe o perioadă  de un an și este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piata muncii”.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unor măsuri integrate cu abordare sistemică și națională de prevenire și combatere a violenței domestice și a traficului de persoane.

Prin intermediul acestui proiect se dorește creșterea gradului de conștientizare a tuturor actorilor sociali relevanți, inclusiv la nivelul comunității, cu privire la principiile egalității de șanse, fenomenul violenței domestice și a traficului de persoane.  În plus se caută dezvoltarea de măsuri eficiente, integrate și sistemice, pentru prevenirea și respectiv combaterea și monitorizarea la nivel național a fenomenului violenței domestice și a traficului de persoane.

Acest proiect face parte dintr-o serie mai largă de politici promovate de Guvernul României privind reducerea inegalităților, creșterea echității sociale și asigurarea de șanse egale la dezvoltare, prin acces neângrădit la servicii publice de calitate. Guvernul României pune accent pe măsurile active de sprijinire a grupurilor vulnerabile, aflate în situație de risc, fie că vorbim despre educație, consiliere sau inserție pe piața muncii.

Avand în vedere amploarea fenomenului violenţei domestice proiectul îşi propune  formarea profesională și calificarea persoanelor din instituțiile relevante pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi a traficului de persoane, definitivarea ghidurilor privind procedurile de instrumentare a cazurilor de violenţă în familie, crearea unor mecanisme și implementarea unor măsuri dedicate prevenirii și combaterii violenței domestice și a traficului de persoane, inclusiv centre și modalități discrete de protejare a victimelor.

În fiecare judet va exista o echipă de intervenție pentru prevenirea și combaterea cazurilor de violenţă domestică  şi trafic de persoane cât şi o echipă de monitorizare a acestor cazuri. Se va înființa o linie telefonică gratuită destinată victimelor violenței în familie la care acestea apela pentru informații 24 de ore din 24.

1190 vizite
Distribuie pe