Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Organizația Caritas Satu Mare, la un sfert de secol de activitate
Caritas Satu Mare  - Vineri, 25 Septembrie 2015

După înființarea din anul 1990 și până în prezent organizația, sub egida Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare, cu ajutorul partenerilor, colaboratorilor, angajaților și voluntarilor, a reușit să ofere sprijin pentru mai mult de 200.000 de persoane în cele două județe în care activează, Satu Mare și Maramureș.

Acești 25 de ani nu pot să treacă neobservat, astfel că organizația a dorit ca prin evenimentul aniversar din 25 septembrie să-și aducă aminte de toate momentele frumoase, câteodată grele, dar totuși importante și semnificative atât din punct de vedere social, cât și umanitar și să mulțumească tuturor celor care au fost alături ea.

La evenimentul aniversar au fost invitate peste 150 de persoane, oficialități din cele două județe, parteneri și colaboratori atât din România, cât și din Germania şi Austria.  

Angajaţii organizaţiei şi partenerii invitaţi au participat la o slujbă religioasă oficiată de PS. Episcop Schönberger Eugen special pentru această ocazie. După slujbă cei prezenţi au vizitat Centrul Comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung, unde a avut loc sfinţirea clădirii în care zilnic îşi desfăşoară activitatea peste 150 de copii proveniţi din medii defavorizate.

De la ora 16 sărbătoarea a continuat cu o festivitate organizată la Filarmonica „Dinu Lipatti”. Aceasta a început cu un mini concert simfonic, după care cei prezenţi au fost salutaţi de PS episcop Schönberger Eugen şi de către directorul general al organizaţiei, Láng Ladislau.

Oficialităţile prezente şi musafirii sosiţi de peste hotare au felicitat organizaţia pentru munca şi rezultatele frumoase obţinute în cei 25 de ani de activitate şi au urat mult succes în continuare.

Kósa Attila Kálmán, directorul responsabil pentru serviciile sociale şi Hackl Thomas, responsabil proiecte de finanţare, au prezentat serviciile oferite şi rezultatele atinse de Caritas, precum şi viziunea de viitor a organizaţiei. Festivitatea a fost încheiată cu un film de scurt metraj prezentând tipurile de servicii şi beneficiarii organizaţiei.

După festivitate, cei prezenţi au putut viziona o expoziţie de fotografii despre activitatea şi beneficiarii organizaţiei expusă în holul Filarmonicii „Dinu Lipatti”, iar ziua s-a încheiat cu o cină festivă.

753 vizite
Distribuie pe