Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Părinții au fost informați în cadrul unei campanii antidrog
CPECA Satu Mare  - Vineri, 23 Octombrie 2015

Vineri, la ora 15, s-a desfășurat prima acțiune de informare și conștientizare a părinților, în cadrul campaniei, „Parteneriat pentru protecția copilului tău”.

Campania are ca scop creșterea nivelului de informare și conștientizare a părinților care lucrează, din judetul Satu Mare, cu privire la factorii de risc asociați consumului de droguri în rândul copiilor/tinerilor și măsurile de protecție ce trebuie înteprinse pentru prevenirea comportamentelor de consum și se desfășoară în perioada octombrie-decembrie 2015.

Prima acțiune a vizat informarea părinților care lucrează la S.C. Mondiala S.A., și s-a desfășurat în proximitatea porților de acces/iesire din firma, la terminarea programului de lucru al angajatilor.

Cei șase tineri voluntari antidrog (elevi de liceu), alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, au împărțit părinților materiale informative (flyere, pliante) și au realizat sondaje de opinie cu privire la informatiile pe care parintii le au cu privire la fenomenul consumului de droguri.

Prin sondajul de opinie am dorit sa aflam ce cunostinte si atitudini au parintii vis-a-vis de consumul de droguri. Parintii au raspuns la urmatoarele intrebari:

- Aţi vorbit vreodată cu copilul dv. despre consumul de droguri?

- Ştiţi care sunt semnele consumului de droguri?

- Ce aţi face dacă copilul dv. ar consuma droguri?

- La cine aţi apela în cazul în care aţi avea o problemă  legată de consumul de droguri în familie?

- Ati auzit de existenţa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare?

Prin acesta prima actiune realizata in cadrul campaniei „Parteneriat pentru protectia copilului tau” am reusit sa informam peste 300 de parinti.

Pentru ca ne dorim ca informatiile sa ajunga la mai multi parinti, am solicitat sprijinul Miei Bijan – lider sindical Modiala pentru a posta, in interiorul firmei, afisele realizate, in scopul informarii angajatilor cu privire la posibilitatile de tratament a persoanelor care se confrunta cu probleme legate de consumul de droguri in familie.

 

2036 vizite
Distribuie pe