Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Val de tentative de sinucidere pe fondul depresiilor de primăvară
Leontina Volosciuc  - Luni, 16 Martie 2009

Nu mai puţin de cinci sătmăreni, dintre care trei femei, de 34, 78, respectiv 79 de ani, precum şi un tânăr de 23 de ani şi un bărbat de 38 de ani au încercat să se sinucidă la sfârşitul săptămânii trecute.

Femeia de 34 de ani din Ardud a înghiţit vineri mai multe medicamente cu efect antidepresiv.

Bătrâna de 78 de ani din Satu Mare a înghiţit şi ea 18 somnifere, tânărul de 23 de ani din Negreşti-Oaş a băut 20 de tablete cu efect antidepresiv, bărbatul de 38 de ani din Satu Mare şi-a tăiat venele de la mâna stângă, iar femeia de 79 de ani a ajuns la Urgenţe luni dimineaţa după ce a înghiţit 15 tablete antidepresive.

Tânărul din Negreşti a ajung la Urgenţe în comă superficială şi a fost internat la reanimare, starea lui de sănătate la această oră fiind stabilă, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian. Bărbatul de 38 de ani care şi-a tăiat venele este  un „client” mai vechi al medicilor de la UPU, cicatricile de la amblele mâini fiind dovada  faptului că a încercat în repetate rânduri să îşi ia viaţa.

Medicul psihiatru Virgil Enătescu consideră că tentativele de suicid sunt mai frecvente în această perioadă deoarece există o ciclicitate a depresiilor, care este dată de întuneric şi de variaţiile câmpului geo-magnetic. Psihiatrul sătmărean recomandă persoanelor predispuse la depresii să nu se izoleze şi să comunice mai mult cu cei din jur. 

Tags: tentative  sinucidere  depresie  
1977 vizite
Distribuie pe