Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-au plantat puieți de plopi la Micula
APM Satu Mare  - Vineri, 20 Noiembrie 2015

În cadrul campaniei de plantări de toamnă „ Eco voluntarii în acțiune”, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și cu sprijinul Primăriei Micula respectiv Direcția Silvică, a organizat o nouă acțiune de ecologizare și plantări de puieți de plopi în localitatea Micula.


Acțiunea a avut loc în data de 20 noiembrie 2015  începând cu ora 11ºº  și s-a materializat prin două etape cu participarea tinerilor de la Școala Gimnazială „ Gellert Sandor” din Micula, precum și tineri voluntari din localitate alături de reprezentanți ai APM, DJST și a primăriei Micula.


La  deschiderea  acțiunii Elisabeta Bekessy –director APM a salutat participanții la acțiune, voluntarii tineri de la școala din Micula în număr de peste 100 de tineri însoțiți de cadrele didactice și directrul școlii, de asemenea și un număr însemnat de cetățeni care beneficiază de ajutor social mobilizați de conducerea primăriei Micula.

Din partea Direcției Silvice a participat Podină Ioan care a asigurat asistența de specialitate pentru ca puieții să fie plantați cu profesionalism.


Dragoș Virgil –Director DJST s-a adresat participanților punctând importanța acțiunii de platări de arbori în beneficiul societății  respectiv a acțiunilor de ecologizare în vederea asigurării unui mediu curat și sănătos.

Doboș Ștefan –primarul comunei Micula a mulțumit organizatorilor pentru inițiativa de a realiza la nivelul comunei a unei plantații de plopi prin sădirea a 100 de puieți asigurați de Direcția Silvică  prin Ocolul Silvic Livada.

Cu ocazia acțiunii de ecologizare s-au adunat un număr de 12 saci de deșeuri care au fost predați firmei de salubrizare pentru a fi depozitați la depozitul ecologic de la Doba. Echipamentele necesare: mănuși și saci de plastic, au fost asigurate de DJST.

În urma acțiunilor tinerii au fost premiați cu diplome de participare  din partea organizatorilor. Echipele cu cele mai mari cantități de deșeuri colectate au primit pe lângă diplome și cadouri din partea APM Satu Mare.

Ultimul moment de suflet al acțiunii a fost un moment de reculegere în amintirea tinerilor care au fost victimele clubului Colectiv respectiv a acțiunii teroriste de la Paris.

Pentru efortul depus în beneficiul mediului, DJST a oferit participanților o masă caldă servită la Casa de Cultură a localității Micula.

 

2134 vizite
Distribuie pe