Locale Altele
Joi, 20 Februarie 2020
Joi, 20 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grădina Asociației Stea, în concurs pe platforma „Țara lui Andrei”
Asociația Stea  - Miercuri, 9 Decembrie 2015

Prietenii, colaboratorii și toți susținătorii care apreciază munca pe care angajații asociației Stea o depun pentru a schimba destinele persoanelor aflate în dificultate, sunt invitați să voteze proiectul până la data de 18 decembrie 2015 la ora 16.00.

Programul de terapie ocupațională prin horticultură ce răspunde nevoilor de bază a tinerilor fără adăpost implicați, prin transformarea “grădinii Stea” într-o întreprindere socială ce își valorifică produsele printr-un sistem de tip “coș de legume” livrat cu regularitate direct către clienți din comunitate, a intrat în concurs pe platforma „Țara lui Andrei”.

30 de locuințe renovate

“Grădina care schimbă destine” își propune să creeze legături între oameni aflați în dificultate și ceilalți oameni din comunitatea sătmăreană propunând multiple oportunități de parteneriat de tip „câștig-câștig”, oportunități ce vor contribui direct la creșterea bunăstării membrilor comunității, conectând diferite nevoi ale acestora și impulsionând atitudinile pro-active.

Dezvoltarea programului de terapie ocupațională prin horticultură al asociației Stea își propune să transforme grădina Stea într-o întreprindere socială care să își valorifice produsele printr-un sistem de tip “coș de legume” livrat cu regularitate, direct către clienți din comunitate. Veniturile obținute precum și sprijinul atras din comunitate vor fi folosite la renovarea a 30 de locuințe din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare în care își duc traiul zilnic, peste 150 de persoane aflate în dificultate, acțiunea fiind  numită “șantiere comunitare”.

Aceste acțiuni comunitare vor crea cadrul perfect în care voluntarii și beneficiarii vor interacționa, generând schimbări de mentalități iar întreprinderea socială va asigura cadrul potrivit de dezvoltare a abilităților de muncă și a stimei de sine a 7 tineri fără adăpost în curs de pregătire pentru integrare profesională.

Grădină cu produse bio

În grădina Stea, legumele și plantele aromatice sunt sănătoase deoarece la creșterea și îngrijirea lor nu folosim îngrășăminte chimice și pesticide, acestea răspunzând nevoii tot mai mari a oamenilor din comunitate de a consuma legume și plante de bună calitate.

Sustenabilitatea

Activitatea de economie socială răspunde nevoilor speciale de îndrumare pe care le au persoanele vulnerabile, contribuind în mod concret la responsabilizarea și valorizarea muncii lor precum și a creșterii stimei de sine. Astfel, persoanele dependente de ajutoare sociale vor deveni angajați ce plătesc taxe și impozite iara ceste efecte vor facilita mobilizarea de resurse de la diferiți factori interesați, pentru asigurarea sustenabilității activității.

Programul de terapie prin horticultură asigură o etapă intermediară de suținere pentru ca persoane cu multiple probleme de incluziune socială, să fie pregătite pentru angajare. Este ceea ce transformă adulții care nu au lucrat niciodată, în angajați capabili să respecte condițiile pentru a-și păstra locul de muncă. Acest program este antemergător angajării în întreprinderea socială, iar susținerea continuității acestuia va fi asigurată prin reinvestirea unei părți din veniturile activității economice și atragerea de resurse suplimentare din comunitate.

Ţara lui Andrei

Ţara lui Andrei este un proiect de responsabilitate socială, OMV Petrom. Din 2009,  prin Ţara lui Andrei, OMV Petrom susține proiectele care inspiră comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țării lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.

Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate.

Ţara lui Andrei crede în oameni. Crede în puterea celor ambiţioşi care reuşesc să crească prin forţe proprii şi crede în puterea celor care ştiu să îi ghideze şi să îi inspire.

 

1007 vizite
Distribuie pe