Locale Altele
Miercuri, 23 Octombrie 2019
Mie, 23 Oct 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sindicaliştii au pichetat Prefectura īn prima zi de muncă a noului prefect
Leontina Volosciuc  - Luni, 23 Martie 2009

Liderii de sindicat din īnvăţămāntul sătmărean şi conducerea comitetului sindical din administraţia publică, afiliate la sindicatul Cartel Alfa, au pichetat luni dimineaţa sediul Prefecturii.

Protestul a īnceput la ora 11.00 şi s-a īncheiat, la fel ca īn toată ţara, la ora 13.00. Sindicaliştii au protestat astfel īmpotriva Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care bugetarilor li se anulează sporurile salariale.


După ce au dat citire unor petiţii ale organizaţiilor pe care le reprezintă, liderii sindicali au fost invitaţi la discuţii de noul prefect Radu Giurcă, pentru care aceasta a fost prima zi de muncă de la instalarea oficială.

Acesta a dat asigurări că petiţiile sindicaliştilor sătmăreni vor ajunge pe masa Guvernului şi le-a propus interlocutorilor să aibă īntālniri periodice, īn cadrul Comisiei de Dialog Social, pentru a se informa reciproc īn legătură cu problemele salariaţilor din judeţul Satu Mare, respectiv eventuale soluţii pentru rezolvarea lor la nivel local sau prin intervenţii la Guvern.

Tags: pichetare  prefectura  sindicate  
910 vizite
Distribuie pe