Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aproape 4.500 sătmăreni beneficiază de serviciile Caritas
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 Februarie 2016

În cadrul tradiţionalului brunch (mic dejun târziu) la care îi invită o dată pe an pe ziariştii din presa locală, directorul general al Organizaţiei Caritas, Ladislau Lang, directorul executiv Huszti Monika şi purtătoarea de cuvânt Gyorgy Brigitta au prezentat bilanţul activităţii pe 2015 şi obiectivele pe care şi le-au propus pentru acest an.

Din prezentarea lor, am aflat că, e lângă activitățile obișnuite, în cursul anului 2015, s-au desfășurat proiecte precum „Parteneriat pentru şanse egale pe piaţa muncii” prin care s-au organizat cursuri de calificare gratuite pentru 509 femei din regiunea de Nord-Vest şi Centru.

Este vorba despre cursuri de formare profesională pentru meseriile de lucrător social, agent de curățenie, baby sitter, îngrijire bătrâni la domiciliu, îngrijitor copii.

De asemenea, a fost continuat proiectul „Îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale romilor şi altor grupuri vulnerabile aflate în condiţii sociale de trai precare din regiunile Satu Mare şi Maramureş” în parteneriat cu Caritas Elveţia, prin care sunt sprijiniţi un număr de aproximativ 1.000 de beneficiari direcţi (copii, tineri şi adulţi).

Anul trecut a fost finalizat proiectul FloodAid - Formarea echipelor pentru asistența umanitară in zone inundabile la granița româno-maghiară La finalul programului a fost organizată o simulare de evacuare în caz de inundație, la Turulung.

Tot anul trecut a fost înfiinţat un Serviciu de Îngrijire la Domiciliu în oraşul Livada, de care beneficiază un număr de 40 vârstnici sau bolnavi.

La fel ca în alţi ani, şi în 2015 au fost organizate evenimentele şi acţiunile obişnuite, după un calendar prestabilit. Între acestea se numără Maratonul de Solidaritate, Un Milion de Stele

împărţirea pachetelor cu cadouri de Moş Nicolae şi de Crăciun, acţiune de împărţire sarmale, Ghiozdan plin cu zâmbete, Târgul Moşului, Zilele ceaiului fierbinte sau acţiuni de împărţire a apei în zilele caniculare din vară.

De serviciile Organizaţiei Caritas au beneficiat în total, în judeţele Satu Mare şi Maramureş, aproape 4.500 persoane.

Printre proiectele noi, propuse pentru anul 2016, se numără înfiinţarea unei reţele regionale de voluntariat în servicii sociale în judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj; proiectul ,,conectING=Niciodată singur” pentru prevenirea izolării sociale a persoanelor vârstnice prin dezvoltarea competenţelor privind folosirea calculatorului şi internetului (inclusiv homebanking) cu implicarea tinerilor voluntari; proiectul Erasmus+ „Clopoţelul sună pentru toţi! - protocolul practic al intervenţiei timpurii şi al educaţiei integrate în interesul persoanelor cu dizabilităţi"; extinderea  serviciilor de îngrijire la domiciliu în Viile Satu Mare; proiectul Active Team - Active Community, prin care tinerii liceeni sunt încurajaţi să iniţieze proiecte ce să aducă beneficii comunităţii sătmărene şi în acelaşi timp să îşi dezvolte abilităţi personale. 

1672 vizite
Distribuie pe