Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
ONG-urile sătmărene promovează împreună Campania 2%
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 Februarie 2016

În cadrul unei conferințe de presă comune pentru promovarea mecanismului „2%”, mai multe ONG-uri sătmărene, beneficiind de cu sprijinul instituțiilor partenere din cadrul grupului intersectorial GIPEX și a autorităților locale, au transmis sătmărenilor o invitație la acțiune pentru susținerea muncii din domeniul social.

"Chiar dacă nu ai timp sau nu ai sufieciente resurse financiare să faci ceva pentru cei aflați în dificultate, prin intermediul prevederii 2% poți acționa ajutând ONG-urile să realizeze schimbările în bine pe care ți le dorești pentru comunitatea ta. 2% ne ajută să schimbăm destine!" – au transmis participanţii la conferinţa de miercuri, reprezentând Asociaţia Stea, Fundaţia Hans Lindner, Organizaţia Caritas, Fundaţia FARA, Asociaţia Freres Europa, Asociaţia Langdon Down Satu Mare, respectiv filiala sătmăreană a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Preşedintele Asociaţiei Stea, Cristina Bala, a precizat că în ultimii ani doar aproximativ 25% dintre cei care ar avea posibilitatea şi-au direcţionat 2% din impozitele pe venituri către ONG-uri, iar scopul acestei campanii de sensibilizare este tocmai creşterea numărului contribuabililor cu simţul responsabilităţii sociale.

Pașii care trebuie urmaţi pentru direcţionarea celor 2% din impozit:

1. Alege un domeniu şi o organizaţie către care vrei să direcţionezi 2% din impozit.
2. Obţine declaraţiile (230 sau/şi 200) de venit global. Acestea se pot descărca de pe site-urile : https://static.anaf.ro/…/10/A…/formulare/cerere_230_2014.pdf sau www.doilasuta.ro 
3. Completează formularul 230 (sau formularul 200, dacă ai venituri şi din alte surse decât salariul) cu datele tale şi cele ale organizaţiei pe care vrei să o susţii :
• Denumire entitate nonprofit/unitate de cult; 
• Codul de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult;
• Cont bancar (IBAN) a entităţii nonprofit/unităţii de cult; 
4. Depune formularul completat direct sau prin scrisoare recomandată la Administraţia Finanţelor Publice Satu Mare,  Piaţa Romană, nr. 3-5, 440012. Termenul de depunere este 25 mai 2016. 

1254 vizite
Distribuie pe