Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Se distribuie ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană
Veronica Hodas  - Marti, 5 Iulie 2016

A început distribuirea produselor alimentare acordate prin Programul Operațional de Ajutorarea persoanelor defavorizate. Acest lucru a fost anunțat marți în cadrul conferinței de presă susținută de primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarul Doina Feher și directorul Serviciului Public pentru Asistență Socială, Doina Văsuț.

Procesul de distribuire a alimentelor în Satu Mare se va realiza la depozitul de pe strada Jiului nr. 64 în perioada 4 iulie – 31 august, timp în care 9.000 de persoane vor beneficia de aceste pachete.

Produsele alimentare vor fi distribuite beneficiarilor după următorul program: de luni  până vineriîn intervalul orar 8.30-14.00.

 Pentru buna desfăşurare a procesului se vor distribui zilnic 200 de numere de ordine de către  un angajat al S.P.A.S. Satu Mare la ora 8.00, în faţa depozitului  şi se vor acorda numai pentru ziua respectivă.

Categoriile de beneficiari căruia se adresează acest program sunt:

-  Pensionari cu pensie până la 450 lei inclusiv;

-  Şomeri îndemnizaţi până la 450 lei inclusiv şi neindemnizaţi;

-  Persoane cu handicap grav (gr. I) şi handicap accentuat (gr. II);

-  Beneficiari de ajutor social şi alocaţii de susţinere a familiei;

-  Persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de mai sus,  stabilite prin dispoziţie a primarului.

Pentru ridicarea produselor se vor prezenta doar beneficiarii cu domiciliu în Satu Mare având asupra lor  următoarele documente: Carte de identitate/ buletin/ carte de identitate provizorie în original; Certificat de naştere pentru copii sub 14 ani în original.

În cadrul PAOD2015/2016 fiecare beneficiar primeşte 2 cutii de carton cu conţinut identic. Fiecare cutie de carton conţine următoarele produse alimentare:

PRODUS

AMBALARE

NUMĂR AMBALAJE

Făină albă de grâu

Pungă de 1 kg

1

Mălai

Pungă de 1 kg

2

Paste făinoase

Pungă de 400 g

1

Ulei

Sticlă din plastic de 1 l

2

Zahăr

Pungă de 1 kg

1

Conservă carne de vită

Cutie metalică de 300 g

1

Conservă pateu de ficat de porc

Cutie metalică de 200 g

1

Orez

Pungă de 1 kg

1

Conservă de pasta de tomate

Cutie metalică de 400 g

1

Fasole boabe

Pungă de 500 g

1

Moştenitorii beneficiarilor înscrişi pe listele iniţiale care au decedat până la data distribuţiei ajutoarelor alimentare nu pot ridica ajutoarele la care ar fi avut dreptul beneficiarii respectivi până la deces.

 

 

Tags: distribuire produse alimentare  uniunea europeana  
1352 vizite
Distribuie pe