Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Programe utile de vară pentru copii, prin Fundația Hans Lindner
Fundația Hans Lindner  - Joi, 4 August 2016

Copiii sunt acum în vacanță și cea mai arzătoare problemă este cum să-şi petreacă timpul liber în mod util. Datorită experienței acumulate în anii anteriori, Fundația Hans Lindner, de această dată, i-a invitat pentru un program de vară pe acei copii care şi-au dorit mai mult decât să se joace.

Fundația crede că nu poți începe niciodată prea devreme să îi implici pe copii în activitățile din jurul casei şi să le încredinţezi diferite munci gospodăreşti. După un lucru bine făcut urmează întotdeauna răsplata. Cei care lucrează exigent, sunt punctuali, respectă ordinea şi şi-au acumulat multă experienţă, îşi vor găsi mai uşor un loc de muncă.

Mai mult de 30 de tineri (majoritatea defavorizați) în lunile iulie și august, de dimineața până după-amiaza, își petrec zilele în comunitate participând la activităţile organizate în ateliere. Băieţii la atelierul de tâmplărie şi lăcătuşerie sau în grădini, unde au învățat și au practicat horticultură, compostare, întreţinerea zonelor verzi și totodată au efectuat şi lucrări de întreţinere  (vopsirea gardului, meșterit și diferite lucrări de reparații).

Fetele s-au pregătit şi ele pentru viaţă, când vor trebui să organizeze gospodăria familiei în mod independent și responsabil. Ele au putut să înveţe nu numai să gătească delicios şi sănătos, ci şi cum să facă gemuri, compoturi şi murături pentru iarnă, sub îndrumarea unor bucătari profesionişti.

Profesionalismul, disciplina, punctualitaea, cunoaşterea şi respectarea normelor de protecţia muncii şi de igienă sunt esenţiale. Pe lângă aceasta, fundaţia a ajutat 15 tineri, care au împlinit vârsta de 16 ani, să-şi găsească un loc de practică la firmele partenere (Zollner, No Pardon), în agricultură sau în florării.

Desigur, programul pentru tineri nu se termină cu vacanţa, deoarece Fundaţia intenţionează să deruleze şi pe timpul şcolii un program care vizează ajutorarea tinerilor, înţelegând integrarea lor în comunitate şi pregătirea lor pentru o viaţă independentă.

La realizarea programului de vară au contribuit agricultori generoşi care ne-au donat de-a lungul programului de vară produsele lor (fructe și legume), pentru care le suntem recunoscători: Nagy Kasza Márta, Asztalnok Levente, Sebők Zsolt, Kállai Pál, Pop Nicolae, Dobos Katalin.

Ceea ce nu s-a consumat, s-a conservat pentru iarnă şi s-a umplut cămara. Produsele nu sunt consumate doar de beneficiarii acestui program, ci vor fi donate altor organizații care se ocupă de copii, cum ar fi Asociaţia Sf. Rita.

Tags: program  vara  copii  hans lindner  
1884 vizite
Distribuie pe