Locale Altele
Sambata, 20 Octombrie 2018
Sam, 20 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Terapii în aer liber pentru copiii cu nevoi speciale, la Ardud Vii
Centrul Fericitul Scheffler Janos  - Miercuri, 10 August 2016

În decursul a două săptămâni, Centrul Fericitul Scheffler János a organizat trei tabere de dezvoltare intensivă în Ardud Vii, pentru a oferi şi altfel de stimuli copiilor cu întârzieri în dezvoltare şi celor cu nevoi speciale.

De trei ani, în fiecare vară, Centul Fericitul Scheffler János organizează tabere de dezvoltare intensivă copiilor care în timpul anului frecventează terapiile specifice. Taberele se numesc intensive deoarece terapeuţii sunt împreună cu copiii timp de 8, respectiv 24 de ore pe zi.

În acest an, toate taberele au fost organizate în Casa Comunitară Helga Winter din Ardud Vii: între 25-29 Iulie pentru copii mai mari, punându-se accent pe formarea autonomiei lor personale, iar între 1 şi 5 August o tabără cu exerciţii TSMT pentru copii cu vârsta preşcolară şi, în paralel, o altă tabără în care copiii erau însoţiţi şi de părinţii lor.

Coordonatorul de specialitate a Centrului, Fazekas Brigitta, susţine că taberele sunt ocazii bune pentru ca terapeuţii să cunoască copiii mai bine, dar nu numai... În aceste săptămâni, copiii cu întârzieri în dezvoltare se găsesc într-un cadru neobişnuit pentru ei, cu multe provocări, la care ei trebuie să găsească răspunsuri. Pe lângă terapii, de fiecare dată a existat şi timp liber, în care copiilor le erau organizate situaţii în care ei trebuiau să se interacţioneze, să socializeze. Terapeuţii erau tot timpul alături de ei și îi ajutau când era nevoie.

"Copiii au ieşit din mediul lor structurat şi s-au întâlnit cu situaţii noi. Au rezolvat singuri sau în grup multe probleme, au trecut peste obstacole la care altfel, în sala de terapii, ar fi renunţat" - spune Fazekas Brigitta.

Fiecare tabără a avut un scop anume, astfel în prima săptămână copiii de 7-15 ani au încercat să dobândească abilităţi necesare pentru rutina de fiecare zi, pentru autonomia lor personală: să se spele, să se îmbrace, să facă curăţenie...

În a doua săptămână un grup s-a pregătit pentru integrarea în mediul şcolar prin exerciţii de psihopedagogie şi de TSMT, iar un alt grup avea multe programe în care părinţii trebuiau să ia parte în exerciţii de dezvoltare, specialiştii încercând să-i sensibilizeze cu privire la probleme şi totodată terapeuţii au încercat să-i includă în procesul de dezvoltare a copiilor lor, respectiv în planificarea timpului liber al acestora.

Se poate trage concluzia că taberele din acest an au cuprins un spectru mult mai larg decât cele anterioare - prin numărul beneficiarilor, dar şi prin înmulţirea efectului pozitiv cu includerea părinţilor. Iar experienţele pozitive duc la o conturare mai bună a activităţilor Centrului Fericitul Scheffler János, la accentuarea importanţei organizării taberelor şi mai des în viitor.

946 vizite
Distribuie pe

La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți au fost de toate, numai absolvenți nu prea
Vineri, 19 Octombrie 2018
AJFOM Satu Mare a organizat astăzi...   continuare

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Casa de Cultură
Joi, 18 Octombrie 2018
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, va organiza vineri 19 octombrie 2018, începând cu ora 09:00, o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți.   continuare

Mii de sătmăreni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM
Miercuri, 17 Octombrie 2018
În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului...   continuare

Sătmărenii sunt invitați la acțiunea de solidaritate „Un Milion de Stele”
Marti, 16 Octombrie 2018
Organizatorii îi invită pe cetățenii dornici să facă un bine să aprindă o candelă în semn de solidaritate față de semenii noștri...   continuare

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă 2086 locuri de muncă
Vineri, 12 Octombrie 2018
Angajatorii din Spatiul Economic European , oferă prin intermediul rețelei EURES 2086 locuri de muncă vacante, după cum urmează:   continuare