Locale Altele
Duminica, 31 Mai 2020
Dum, 31 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas organizează acțiunea de solidaritate „Un milion de stele”
Caritas Satu Mare  - Vineri, 7 Octombrie 2016

În cadrul acțiunii internaționale de solidaritate a organizațiilor Caritas se vor aprinde candelele speranței la Satu Mare, Carei, Baia Mare și Sighetu Marmației.

Ideea acțiunii s-a născut în orașul francez Annecy în anul 1984. Voluntari Caritas au oferit candele trecătorilor, obținând astfel donații pentru desfășurarea activității lor. 1998 a fost primul an în care acțiunea de solidaritate „Un Milion de Stele” a fost organizată la nivel național în Franța. Astăzi candelele speranței se aprind an de an în 15 țări europene.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare s-a alăturat acțiunii de solidaritate în anul 2009. La
început evenimentul a fost organizat la Satu Mare, iar în prezent în luna octombrie a fiecărui an se aprind cele un milion de stele ale solidarității în 4 orașe importante ale Diecezei: la Satu Mare, Carei, Baia Mare și Sighetu Marmației.

Scopul acțiunii din acest an este exprimarea și întărirea solidarității pentru vârstnici.

Vineri, 14 octombrie, la ora 17.30, în semn de solidaritate, se vor aprinde candele la Satu Mare, pe aleea Corneliu Coposu, la Carei, la Monumentul Ostașului Român, în centrul vechi din Baia Mare, respectiv la Sighetu Marmației, pe platoul din fața restaurantului Curtea Veche. 
Îngrijirea bolnavilor la domiciliu este unul din cele mai importante domenii de activitate a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare. Datorită acestui serviciu, persoanele în vârstă sunt îngrijite în mediul lor obișnuit, familial.  

În județele Satu Mare și Maramureș, funcționează 11 centre Caritas de îngrijire bolnavi la domiciliu: la Ardud, Beltiug, Carei, Homorodu de Jos, Livada, Petrești, Satu Mare, Tășnad și Viile Satu Mare, respectiv la Baia Mare și Sighetu Marmației. Prin aceste centre Caritas asigură îngrijire medicală și socială pentru vârstnici din 35 de localități.

Personalul centrelor de îngrijire a Caritas oferă astfel sprijin și nădejde în fiecare an pentru peste 500 de persoane în vârstă.

Organizatorii vă invită cu drag să participați la evenimentul de solidaritate „Un Milion de Stele”. Prin achiziționarea unei candele la fața locului sprijiniți funcționarea centrelor Caritas de îngrijire bolnavi la domiciliu. 

Tags: un milion de stele  actiune de solidaritate  varstnici  
886 vizite
Distribuie pe
intrebare
Caritas ajuta doar catolicii,pe maghiari.
2016-10-09 22:58:39
intrebare
Intrebare ! De ce functioneaza 11 centre Caritas de ingrijire bolnavi la domiciliu:
numai la Ardud, Beltiug, Carei, Homorodu de Jos, Livada, Petresti, Satu Mare, Tasnad si Viile Satu Mare, Baia Mare si Sighetu Marmatiei- aceste centre Caritas asigura ingrijire medicala si sociala pentru varstnici din 35 de localitati.
De ce numai in aceste localitati ?
DE ce Caritas .....face discriminare ?
De ce ?
2016-10-09 22:56:54