Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 350 copii au fost depistați cu deficiențe de dezvoltare
Veronica Hodas  - Luni, 24 Octombrie 2016

Programul multianul intergrat de screening, prevenție și tratarea deficiențelor de dezolvatare la copiii preșcolari, inițiat de Primăria Municipiului Satu Mare și realizat de specialiștii Centrului Fericitul „Scheffler Janos” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională se apropie de final.

Toți cei implicați în proiect au susținut luni o conferință de presă în care au prezentat rezultatele acestui proiect.

În primul an au participat 67 de educatoare din șase grăniție, iar în anii următori numărul cadrelor didactice informate despre acest program a crescut considerabil. Astfel că și numărul copiilor care au primit recomandări a crescut de la 191 la 359.

Fenomenul de absenteism persistă și doar jumătate dintre copii cărora le-a fost recomandată reevaluarea au fost duși de părinți în Centrul Fericitul Scheffler Janos. Numărul lor în al doilea an s-a suplimentat cu acei copii care au ajuns la terapeuții din școli sau la solicitarea părinților. Cu trecerea timpului din ce în ce mai mulți copii au început terapiile și au primit șansa să-și recupereze întârzierile, evitând astfel problemele mai grave de mai târziu. În anul 2014-2015 au început terapiile 48 de copii, iar în anul școlar 2015-2016 numărul lor a crescut la 73.

Anul trecut, specialiștii au intrat în 20 de grădinițe și 9 școli unde, la ședințele cu părinții, au prezentat proiectul și au răspuns la întrebări.

În urma terapiilor copilul va fi mai calm, mai liniștit, mai atent, cu mai mult succes în adaptarea școlară și socială. Proiectul va continua în școlile sătmărene și în acest an școlar.

În munca lor, specialiștii cer suportul părinților și a reprezentanților instituțiilor preșcolare și școlare, în care se desfășoară activitățile.

Tags: copii  deficient de dezvoltare  program screening  
1568 vizite
Distribuie pe