Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Grevă în spitalele din județ. Se preiau doar urgențele.
Florin Răchitan  - Luni, 31 Octombrie 2016

Membrii sindicatului Sanitas, care constituie majoritatea angajaților din sistemul medical sătmărean, au intrat luni dimineața în grevă generală pe perioadă nedeterminată, alăturându-se astfel acțiunii de protest declanșate în toată țara.

Lidera de sindicat Aurelia Pop le-a explicat greviștilor adunați luni dimineața în holul de la intrarea în Spitalul Județean că acțiunea poate să ia sfârșit chiar în cursul zilei de azi sau poate să continue și în zilele următoare, în funcție de rezultatele negocierilor care se poartă acum la nivel central între conducerea națională a sindicatului și cea a Ministerului Sănătății.

Toate operațiile care nu necesită intervenții de urgență au fost amânate, dar, conform legii, personalul medical trebuie să asigure cel puțin 30% din serviciile din spitale pe durata grevei, astfel că Unitatea de Primiri Urgențe funcționează la capacitatea obișnuită.

Greva generală a fost declanșată ca urmare a eșuării negocierilor de până acum, după mai multe greve de avertisment și grevă japoneză. Sindicatele din Sănătate sunt nemulţumite pentru că personalul TESA şi funcţionarii publici, de medicina şcolară şi asistenţa socială nu au primit majorări salariale prin intermediul OUG 20 şi OUG 43 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Soluţia propusă de sindicate a fost includerea modificărilor în ordonanţă, atunci când aceasta va fi dezbătută în Parlament.

Tags: greva  generala  spital  
1221 vizite
Distribuie pe