Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cadouri de la Fundația Hans Lindner pentru copiii bolnavi de la Institutul Oncologic din Cluj
Fundaţiei Hans Lindner  - Miercuri, 14 Decembrie 2016

Fundaţia Hans Lindner din Satu Mare împreună cu elevi ai Liceului Catolic „Ham Janos” şi trupa de percuţie a profesorului Francisc Balogh au oferit cadouri şi un show cu multă bună dispoziţie copiilor aflaţi sub tratament la Institutul Oncologic Ion Chiricuţă din Cluj.


Răgaz pentru o rază de speranţă

Lumea în care trăim are un ritm tot mai alert, auzim deseori spunându-se: „nu mai avem răgaz unii pentru alţii”.


Adoptăm reţete de fericire în mod “copy paste”, nepersonalizate, centrate pe goana după avantaje materiale, carieristice. Mai toate resursele noastre energetice individuale sunt captate de  acest mod de trai. Iniţiativa Fundaţiei Hans Lindner din Satu Mare, de-a face o vizită  copiiilor aflaţi sub tratament, la Institutul de Oncologie Ion Chiricuţă din Cluj, evidenţiază faptul că şi reverul  stăriii de fapt enunţate mai sus este la fel de bine conturat şi actual. Barierele, fie ele de distanţă sau de timp, care stau în calea gesturilor frumoase, profund umane,  sunt doar un aspect de percepţie, nu real.


Vizita s-a concretizat pe data de 13 decembrie 2016 şi s-a înscris sub egida programului fundaţiei, Raza Speranţei, a cărei menire este să ajute (sub diverse forme) copiii cu boli maligne şi familiile acestora. Grupul vizitator a fost alcătuit din membrii fundaţiei, voluntari –elevi ai Liceului Catolic „Ham Janos” coordonaţi de profesoarele Gozner Eniko şi Renn Ranata, precum şi trupa de percuţie a profesorului Francisc Balogh. 


Întâlnirea cu copiii a însemnat şi întâlnirea cu familiile acestora, care îi însoţesc pe perioada tratamentului.  Ochii copiilor s-au umplut deodată de un licăr de curiozitate în momentul în care au pătruns oaspeţii necunoscuţi. După câteva cuvinte de introducere adresate de Tiberiu Koczinger, directorul fundaţiei şi al d-nei dr. Rodica Cosnarovici, şefa secţiei de Oncopediatrie, s-a dat start show-ului de percuţie, momentul culminant al vizitei.


Francisc Balogh şi cei doi elevi ai săi, Erik şi Lacika, (doi băieţi de clasa a şasea de la Şcoala Generală Vasile Lucaciu) au stârnit, distrat şi interacţionat cu publicul. Francisc Balogh îmbrăcat în şef de trib indian, împreună cu colegii săi echipaţi  în costumaţie de spiriduşi au reuşit să aducă pe chipurile triste sau inexpressive zâmbete chiar râsete.  Micuţii din public au primit instrumente de percuţie maracas şi au devenit parte activă a evenimentului, unii dintre ei au răspuns invitaţiei  de-a bate la tobe. Nu putem să nu remarcăm imaginea tristă a mănuţelor cu  branule şi a căpşoarelor rase. 


După show, grupul voluntarilor a interpretat câteva cântece de sărbători, au socializat cu copiii, cu părinţii lor, au oferit o îmbrăţişare din suflet, au oferit încurajare.  La final copiii au primit cadouri-pachete pregătite de elevii Liceului Ham Janos.Ca o concluzie a acestei acţiuni caritabile, am putea parafraza textul cântecului „Dincolo de nori” a trupei Holograf : Dincolo de nori e o rază de lumină-….e o rază de speranţă.

 

Tags: cadouri  fundatia hans lindner  copii bolnavi  cluj  
4042 vizite
Distribuie pe
Dani Georgiana Pop
Stiu ce inseamna asta..si sper sa lupte fiecare copil,om pana la capat..Felicitari ca in fiecare an ii duceti copiilor daruri,bucurii,zambete pe chipul lor.. Tot respectul meu fundatiei Hans Linder si Clinici Oncologiei!
2016-12-15 00:50:18
Tamas Szabo
Felicitari si tot respectul pentru acesti Oameni iniMosi !
2016-12-14 17:56:13