Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Crăciunul adevărat este un Crăciun pentru toți
Caritas Satu Mare  - Vineri, 23 Decembrie 2016

Mulțumiri tuturor sătmărenilor care prin donațiile oferite în cadrul târgului de Crăciun caritabil organizat de Caritas au contribuit la succesul acțiunii.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în perioada 7 – 16 decembrie a organizat un târg de Crăciun caritabil.

În cadrul târgului sătmărenii au avut posibilitatea să facă donații în schimbul unor obiecte decorative confecționate de voluntarii Caritas. Din donațiile colectate Caritas a dăruit colete de alimente pentru masa de Crăciun pentru 100 de familii nevoiașe din Satu Mare.
În cursul lunii noiembrie în confecționarea candelelor și globurilor de Crăciun s-au implicat tineri voluntari de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” și Liceul Reformat.

Elevii au creat obiecte decorative din materialele puse la dispoziție după propriul lor gust și imaginație, tocmai de aceea mulți dintre ei au afirmat că s-ar ocupa cu drag și în timpul lor liber cu astfel de activități. Pentru mulți dintre ei faptul că prin creațiile lor sprijină un scop caritabil, a fost o motivație în plus. Confecționarea obiectelor pentru târg a avut loc la Centrul „Sfântul Paul”, respectiv Centrul Social Deschis „Casa Prieteniei” a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare. 

Târgul de Crăciun caritabil în acest an s-a desfășurat în 4 locații: Librăria Retro Babam, cafeneaua New York, Shambala Tea & Book și magazinul Biopont. De la partenerii acțiunii am aflat că sătmărenii au apreciat efortul depus de voluntari și au fost încântați de roadele muncii lor: toate decorațiunile de Crăciun fiind unicate.

Din donațiile colectate în cadrul târgului caritabil, Caritas a pregătit colete de alimente pentru 100 de vârstnici cu pensii modeste, pentru familii cu mulți copiii, pentru localnici care-și duc zilele în condiții grele. Împărțirea coletelor a început luni și se încheie în cursul zilei de azi.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare transmite mulțumiri și pe această cale partenerilor care au asigurat loc pentru standul târgului în unitățile proprii, voluntarilor care s-au implicat în realizarea decorațiunilor cu mult drag și devotament, și tuturor sătmărenilor cu suflet mare care prin donațiile lor au făcut posibil ca și alții să simtă bucuria sărbătorilor.

 

Tags: targ de craciun  organizatia caritas  satu mare  
1456 vizite
Distribuie pe