Locale Altele
Joi, 6 August 2020
Joi, 6 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Taxe şi impozite locale posibil mai mari cu 20% de anul viitor
Leontina Volosciuc  - Marti, 5 Mai 2009

Conform prevederilor legale, aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul următor trebuie să se realizeze până la sfârşitul lunii mai a anului în curs.

În acest moment, Primăria municipiului Satu Mare a întocmit proiectul de hotărâre pe care l-a publicat pentru dezbatere publică.

Pentru o interpretare corectă, conducerea Primăriei precizează, că indexarea taxelor locale se realizează de către Guvern prin acte normative care trebuie puse în aplicare de către autorităţile locale, deci majorarea medie cu 20% a taxelor şi impozitelor nu este iniţiativa Primăriei, ci este preluată din proiectul de Hotărâre de Guvern transmis de către Ministerul Finanţelor către Instituţia Primăriei.

 

În măsura în care acest proiect de hotărâre de Guvern nu se va aproba până la sfârşitul lunii mai sau se vor stabili alte cifre de indexare, hotărârea Primăriei se va adapta corespunzător. În cazul în care Guvernul va renunţa la indexarea taxelor locale, atunci şi Primăria Satu Mare va renunţa la majorarea lor.

Tags: taxe  impozite  locale  
1884 vizite
Distribuie pe