Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Redirecționează 2% din impozitul pe venit Organizației Caritas
Caritas Satu Mare  - Joi, 16 Februarie 2017

Reţeaua Caritas de îngrijire la domiciliu asigură servicii de îngrijire în 37 de localităţi din judeţul Satu Mare, respectiv Maramureş.

Îngrijirea la domiciliu este una dintre principalele domenii de activitate a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare.

Primul centru de îngrijire la domiciliu a fost înfiinţat în anul 1994, în localitatea Petreşti, iar de-a lungul anilor Caritas a realizat o reţea extinsă de centre de îngrijire. În 1996 şi-au deschis porţile centrele din Satu Mare, Baia Mare şi Ardud. Din 1998 serviciile Caritas de îngrijire la domiciliu sunt accesibile şi la Homorodu de Jos, iar din 1999 la Carei.

Centrul din Sighetu Marmaţiei şi-a început activitatea în anul 2000, cel din Tăşnad în 2007, iar cel din Beltiug în 2008. Recent au fost înfiinţate centrele din Livada (2015), Viile Satu Mare şi Vişeu de Sus (2016). Reţeaua de îngijire la domiciliu a Caritas include la momentul actual 12 centre care deservesc şi localităţile din împrejurime, astfel în judeţul Satu Mare şi Maramureş Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare asigură servicii de îngrijire în 37 de localităţi.

În anul 2016 un număr de 1067 de persoane a beneficiat de serviciile oferite de centrele de îngrijire Caritas.  

Finanțarea rețelei de îngrijire se realizează din surse proprii, respectiv cu sprijinul partenerilor externi ai organizației. În mai multe localităţi există o colaborare foarte bună cu autoritățile locale.

 Prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare puteți contribui direct la extinderea reţelei de îngrijire la domiciliu, la achiziţionarea unor ustensile şi dispozitive medicale mai perfomante, la lărgirea paletei de servicii, respectiv la formarea continuă a personalului de specialitate care lucrează în centre.

Anul trecut, în urma acţiunii de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare a primit donaţii în valoare de 52.279 lei, sumă care a fost utilizată în întregime pentru finanţarea cantinelor sociale. Organizația transmite mulțumiri și pe această cale cetățenilor care i-au sprijinit activitatea prin redirecţionarea impozitului pe venit anul trecut şi speră să le fie alături şi în acest an.

Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit este un ajutor important pentru funcționarea rețelei de îngrijire la domiciliu Caritas. În vederea redirecționării se completează formularul 230 cu datele Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare şi se depune până pe data de 25 mai la sediul Administrației Finanţelor Publice sau la biroul Caritas cel mai apropiat de dumneavoastră.

Datele organizației sunt: Asociația Caritas a Diecezei Satu Mare, CF 4960929, cont bancar: RO80 RNCB 0221011282140001. Pentru mai multe informații accesați pagina de web: caritas-satumare.ro.

 

Tags: 2%  impozit pe venit  caritas satu mare  
1696 vizite
Distribuie pe