Locale Altele
Marti, 17 Septembrie 2019
Marti, 17 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un austriac “adoptat” de Satu Mare îi învață pe armeni și georgieni cum să facă față dezastrelor naturale
Florin Răchitan  - Joi, 2 Martie 2017

Thomas Hackl este un nume cunoscut în societatea civilă din Satu Mare, un tânăr austriac care trăiește de mulți ani în orașul nostru, unde și-a întemeiat o familie și coordonează diverse programe sociale în cadrul Organizației Caritas.

După ce în vara anului trecut, în plină criză a refugiaților care „invadau” Europa, a plecat în Grecia pentru a le sări în ajutor cu un proiect făcut în colaborare cu organizații partenere de acolo, devotamentul său pentru asemenea cauze nobile l-a purtat în aceste zile în capitala Georgiei.

La Tbilisi el reprezintă Confederația Caritas România și are ca misiune instruirea colegilor din organizațiile partenere în implementarea unui proiect finanțat de Ministerul de Externe al României în cadrul Programului RoAid cu scopul de a pregăti populația și autoritățile locale din Georgia și Armenia pentru preîntâmpinarea diferitelor tipuri de dezastre naturale, respectiv reacția rapidă și organizarea eficientă a misiunilor de salvare în situații de urgență.

Austriacul sătmărean ține training-uri pentru colegii din cele două țări de la poalele Munților Caucaz și este foarte mulțumit de atitutudinea și profesionismul acestora.

“Ne concentrăm pe câte trei localități din fiecare țară, unde există riscuri de inundații sau alunecări de teren. Am fost plăcut surprins să aflu că înaintea sosirii mele la Tbilisi, colegii au evaluat deja situația din teren, țin legătura cu autoritățile locale, au găsit voluntari cu care să colaboreze și au întocmit hărți de risc. Acum urmează să pregătim niște materiale informative, inclusiv așa-numite broșuri interactive, pe care le completează locuitorii satelor indicând cele mai apropiate refugii sigure în caz de dezastre, persoane și date de contact etc. Azi am fost într-un sat unde pământul alunecă la vale, am vorbit cu cei din conducerea primăriei și ne-am consultat în legătură cu modalitățile prin care îi putem ajuta. Vom merge și prin școli să-i instruim pe copii în legătură cu tehnicile de salvare dacă ar ajunge victime ale vreunui dezastru natural, apoi vom organiza conferințe în ambele țări cu instituțiile responsabile cu protecția civilă” – spune Thomas la finalul unei zile pline.

În orele libere de după training-uri, profită de faptul că se află pe meleagurile unde au luat naștere primele națiuni creștine din lume și vizitează împreună cu mica echipă de salvatori legendarele mănăstiri de pe piscurile semețe ale Caucazului, de unde admiră asemenea peisaje mirifice:Tags: thomas hackl  tbilisi  georgia  armenia  roaid  
1737 vizite
Distribuie pe