Locale Altele
Miercuri, 26 Septembrie 2018
Mie, 26 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Doi studenți din Cluj construiesc un “centru de vise” pentru copiii defavorizați din Homorodu de Sus
Cluju.ro  - Joi, 13 Aprilie 2017

Loredana Bertișan și Saul Pop sunt studenți la Departamentul de Jurnalism al FSPAC din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj și în urmă cu un an au fondat comunitatea online ,,Art4Education”. 


În cadrul campaniilor caritabile desfășurate până acum au cunoscut zece copii din comuna Homorodu de Sus, județul Satu-Mare, care deși sunt talentați și au potențial, familiile lor nu îi susțin în demersul educațional, nu îi încurajează și nu se interesează de evoluția lor. Asta i-a determinat să lanseze o nouă campanie, numită ,,Construim un centru de vise”, informează Cluju.ro.

În iunie 2016, la parohia din satul Homorodu de Sus a venit un nou preot, alături de soția sa, care e profesoară. Ei s-au ocupat din primele zile de copiii cu care organizează frecvent activități de joacă, cursuri de bune maniere, fac teme și îi învață tot ceea ce ar trebui să știe un copil pentru a se descurca în societate.

,,Spațiul este însă o problemă. Ne-am gândit să le amenajăm o cameră mai mare care să servească drept centru de zi pentru ei, unde ei vor putea să citească, să-și facă temele, să stea într-un loc liniștit, pe care acasă nu îl au. Beneficiul este că Bianca, doamna profesoară, va putea să îi coordoneze și totul să se desfășoare într-un cadru organizat” - a declarat Loredana.

Lucrările au început deja, iar cei doi își propun ca totul să fie gata până în luna iunie, când își doresc să inaugureze centrul:

,,Am renovat deja pereții și am primit mobila necesară (birouri, scaune și o canapea) de la doi donatori care ne-au auzit vorbind la radio despre ce vrem să facem pentru copiii din Homorodu de Sus. Mai avem însă nevoie de geamuri, de ușă, de elemente de decor, de cărți și materiale consumabile, pentru ca cei mici să aibă tot ce au nevoie pentru a-și desfășura activitatea de zi cu zi ca orice alt copil” - a adăugat Saul.

Cei doi au postat pe pagina de Facebook Art4Education lista cu toate obiectele de care au nevoie pentru ca centrul de zi să devină dintr-un vis o realitate frumoasă pentru cei zece copii.

Organizatorii pot fi contactați pe pagina de Facebook Art4Education, la adresa de e-mail art4educluj@gmail.com sau la tel. 0741/431755.

Tags: centru  vise  homorod  
580 vizite
Distribuie pe

Caritas Satu Mare a lansat proiectul „Integrare prin muzică și artă”
Marti, 25 Septembrie 2018
Centrul Social Deschis „Casa Prieteniei” al Organizației Caritas se ocupă de peste două decenii cu educarea și integrarea copiilor proveniți din medii defavorizate.   continuare

Bursa locurilor de muncă de la Negrești-Oaș, un succes
Luni, 24 Septembrie 2018
Bursa locurilor de muncă organizată luni la Negrești-Oaș, împreună cu AJOFM Satu Mare, la cererea Greif Flexibles România, a fost un real succes. Au fost prezente peste 180 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă...   continuare

E.G.A.L.O. Bursa locurilor de muncă, luni, la Negrești-Oaș
Vineri, 21 Septembrie 2018
Primăria Orașului Negrești-Oaș, în parteneriat cu HR Perform Cluj-Napoca și Picoil Info Consult Cluj- Napoca organizează luni, 24 septembrie 2018, Bursa locurilor de muncă...   continuare

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în octombrie
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare anunță organizarea bursei locurilor de muncă pentru absolvenți în data de 19 octombrie 2018.   continuare

Suport psihologic de urgență pentru victimele accidentelor și dezastrelor
Miercuri, 19 Septembrie 2018
La inițiativa psihologului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, lt. Camelia Socaci...   continuare