Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Gala Voluntarilor Caritas
Caritas Satu Mare  - Sambata, 20 Mai 2017

În cadrul evenimentului „Gala voluntariatului în servicii sociale”, Caritas a premiat voluntarii care sprijină activitatea organizației.

Tinerii voluntari se implică cu mult entuziasm în îndeplinirea misiunii asumate de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, și anume: în sprijinirea persoanelor aflate în nevoie, în spirit creştin, fără deosebire de rasă, sex, naţionalitate sau religie.

În cadrul festivității organizate joi, Caritas i-a premiat pe acești tineri, dar și instituțiile școlare și ONG-urile cu care organizația are o colaborare strânsă în domeniul voluntariatului.

Voluntarii s-au implicat inclusiv în organizarea evenimentului: 12 elevi care studiază la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, Colegiul Național  „Kölcsey Ferenc”, respectiv la Liceul Reformat, și-au dedicat timpul liber pregătirii galei încă de pe la începutul lunii martie. Elevele Pop Alexandra și Dobos Irisz Barbara au acceptat provocarea de a fi prezentatoarele evenimentului.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare participă în calitate de partener în proiectul intitulat „Rețea regională de voluntariat în servicii sociale Bihor - Satu Mare - Sălaj (VOLO)”. În cadrul galei au fost premiate și cele 13 instituții școlare, 14 ONG-uri și 9 instituții Caritas cu care organizația a avut o colaborare strânsă în ceea ce privește implementarea proiectului VOLO.

Colaborarea cu voluntarii nu s-a încheiat după evenimentul festiv. Mulți tineri prezenți la gală și-au semnalat intenția de a sprijini în calitate de voluntari cea de-a XI-a ediție a Maratonului de Solidaritate al Caritas, care va avea loc în data de 10 iunie. Festivitatea s-a încheiat cu o mică petrecere.  

Tags: gala  voluntari  caritas  
2000 vizite
Distribuie pe