Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiectul „Clopoțelul sună pentru toți!” a ajuns la final
Caritas Satu Mare  - Duminica, 28 Mai 2017

Proiectul Erasmus+ intitulat "Clopoțelul sună pentru toți!", în care Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare participă în calitate de partener, s-a încheiat vineri la Carei cu o festivitate specială.


Proiectul derulat în 3 țări și-a propus ca scop integrarea a 10 copii cu cerințe educaționale speciale în grupe de grădiniță/ clase prin implicarea acestora în activități comune. Cei 10 copii, însoțiți de câte-un psihopedagog au participat la activități timp de 10 săptămâni. Din cei 10 copii implicați în proiect, 3 sunt din Carei și 7 din Satu Mare. Toți dintre ei au beneficiat de intervenție timpurie.  

Încheierea proiectului s-a dorit să fie prezentarea unei activități comune învățate și perfecționate împreună cu copilașii cu cerințe educaționale speciale. În cadrul festivității organizate vineri în sala „Deak Endre” a Centrului Cultural Carei copiii au prezentat rodul muncii lor în fața unui public mai larg. 


Proiectul „Clopoțelul sună pentru toți!" a fost implementat în 3 instituții de învățământ careiene: în Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 (grupa  „Fluturașilor”, educatoare: Alt Enikő și Ferenczi Zsuzsanna), Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu" (clasa pregătitoare, învățătoare: Lazăr Gabriela), respectiv Liceul Romano-Catolic „Josephus Calasantius” (clasa pregătitoare, învățătoare: Váradi Magdolna).


Pe lângă grupele/ clasele implicate direct în program, pe scenă au evoluat și alte grupe și clase de la instituțiile participante. Paleta de activități prezentate a fost foarte largă și variată: de la dansuri ritmice și jocuri de mișcare, cântece și poezii de primăvară, dansuri moderne până la tradiții de Rusalii.

Gabor Gnandt, coordonatorul proiectului "Clopoțelul sună pentru toți!" consideră că festivitatea de încheiere a oferit un prilej excelent pentru părinții și membri de familie ai copiilor majoritari să sesizeze de ce sunt capabili copiii cu cerințe educaționale speciale și să constate că aceștia sunt acceptați și sprjiniți de către copiii lor.


Coordonatorul de proiect a mai adăugat că prin intermediul acestui proiect se pare că a început un proces de schimbare a mentalității, a atitudinii fată de copilașii care sunt altfel din anumite aspecte, dar din cele mai multe puncte de vedere la fel cu ceilalți copii. Acesta este de fapt adevăratul succes al proiectului "Clopoțelul sună pentru toți!".

 


Tags: clopotelul suna  proiect  final  carei  
1325 vizite
Distribuie pe