Locale Altele
Vineri, 21 Iulie 2017
Vin, 21 Iul 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Asistații social, puși la muncă în folosul comunității
Primăria Satu Mare  - Luni, 19 Iunie 2017

Beneficiarii de ajutor social apţi de muncă din municipiul Satu Mare au desfăşurat în lunile aprilie şi mai ale anului curent o serie de acţiuni şi lucrări de interes local, sub coordonarea Primăriei Municipiului Satu Mare, în colaborare cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Poliţia Locală Satu Mare. 

Printre cele mai importante amintim: curaţirea panourilor de afişaj din municipiu, respectiv a staţiilor de autobuz apraţinând S.C. Transurban S.A, igienizarea fostei centrale termice din cartierul Micro 16, str. Muncii nr. 44, curaţierea de resturi vegetale şi deşeuri menajere a intrărilor în în municipiu dinspre localităţile Zalău respectiv Micula, reamplasarea coşurilor de gunoi vandalizate şi distruse pe digul râului Someş, curăţirea zonei malurilor drept respectiv stâng ale râului Someş, curăţirea de resturi vegetale a zonei aferente imobilului situat în municipiul Satu Mare, str. Parcului, aflat în administrarea S.P.A.S. Satu Mare, igienizarea zonei adiacente Lacului Pecăruş precum şi a zonei aferente trecerii pietonale la nivel de cale ferată de pe str. Cimitirului din municipiu. 

La aceste acţiuni au participat un număr de aproximativ 20 persoane apte de muncă din rândul beneficiarilor de ajutor social. 

În luna iunie 2017 în evidenţa Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare se află un număr de 75 de dosare de acordare ajutorului social. În rândul familiilor beneficiare se regăsesc un număr de 30 de persoane apte de muncă care pentru sumele de bani acordate cu titlu de ajutor social sunt obligate să presteze ore de muncă în folosul comunităţii.

Numărul de ore de muncă variază între 8 şi 75/lunar, în funcţie de cuantumul ajutorului social acordat. Neîndeplinerea obligaţiei de efectuare a muncii în folosul comunităţii atrage după sine suspendarea dreptului la ajutor social pe o perioadă de 3 luni, iar ulterior acestei perioade încetarea dreptului.

Astfel de activităţi vor fi organizate şi în perioada următoare în diverse locaţii identificate de Primăria Municipiului Satu Mare şi Poliţia Locală Satu Mare, pentru punerea în aplicare a prevederilor legale referitoare la desfăşurarea de acţiuni şi lucrări de interes local de către beneficiarii de ajutor social apţi de muncă, dar şi pentru conştientizarea de către aceştia din urmă a faptului că pentru a beneficia de sumele de bani cu titlu de ajutor social trebuie să contribuie la curăţenia municipiului.

În acelaşi timp se doreşte şi conştientizarea cetăţenilor municipiului Satu Mare asupra nevoii de a se implica în protejarea si înfrumuseţarea mediului în care trăiesc.

Tags: asistati  social  munca  
580 vizite
Distribuie pe

Bal Ana la Centrul „Speranța”
Vineri, 21 Iulie 2017
Centrul de zi "Speranța" pentru vârstnici al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a organizat joi înainte-de-masă Balul Ana. Cu toate că evenimentul poartă numele balului tradițional din Balatonfüred (Ungaria), acesta a fost doar o sursă de inspirație pentru Balul Ana organizat de Centrul "Speranța".   continuare

Avocatul Poporului susține audiențe la Satu Mare
Luni, 17 Iulie 2017
Miercuri, 19 iulie 2017, de la ora 10.30 la Palatul Administrativ din Satu Mare va fi prezent reprezentantul Biroului Teritorial al instituției Avocatul Poporului, pentru a susține audiențe. Se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului orice persoană fizică care se consideră lezată.   continuare

Voluntari sătmăreni în Elveția
Miercuri, 12 Iulie 2017
Două tinere de la Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” Satu Mare s-au familiarizat cu programele oferite de organizația Caritas din Luzern - Elveția. Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare participă în calitate de partener în proiectul intitulat: „Reţea regională de voluntariat în servicii sociale”.   continuare

Donează sânge și ajuți de două ori!
Duminica, 9 Iulie 2017
Vineri, 21 iulie, între orele 7:30 -9:00 sunteți aşteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare.   continuare

AJOFM organizează șapte cursuri de formare profesională
Vineri, 7 Iulie 2017
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare în cursul lunii iulie are în pregătire 7 cursuri de formare profesională, în meserii deficitare pe piața muncii sătmărene. Cursurile vor fi organizate atât prin furnizori de formare, cât și prin Centrul Regional de...   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro