Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zeci de elevi sătmăreni au început școala cu ghiozdane donate de Fundația Mereu Aproape
Fundația Mereu Aproape  - Joi, 21 Septembrie 2017

Prima săptămână de școală a fost una a bucuriei pentru 1.100 de elevi de clasa a cincea și a șasea din 24 de școli din județele Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Hunedoara, Mureș, Neamț, Satu Mare, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Alături de partenerul Ruris, companie privată cu capital 100% românesc, Fundația Mereu Aproape a transformat săptămâna de început de an școlar în săptămâna încurajării învățatului, oferindu-le copiilor ghiozdane complet echipate.

Cei mai mulți dintre ei aveau nevoie de aceste rechizite, aceștia provenind din familii cu posibilități materiale limitate. Proiectul face parte din campania „Lăsați-mă să învăț” desfășurată de Fundația Mereu Aproape.

„Pentru mii de familii din România mersul copilului la școală e mai mult o povară decât o soluție pentru ieșirea din situații precare, uneori chiar dramatice. Campania este menită să umple aceste goluri sprijinindu-i pe părinți și să îi facă pe copii să trăiască bucuria de a învăța și, totodată, să îi ajute să înțeleagă că educația este propria investiție pentru un viitor mai bun” - a spus Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

Campania vine în contextul în care, în România, aproape 250.000 de oameni sunt analfabeți, țara noastră ocupând locul III în rândul țărilor din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a abandonului școlar.

Campania „Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape încurajează educația, urmărește reducerea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional, recuperarea cunoștințelor pierdute de elevi prin absențe de la ore, din motive financiare, și deprinderea cunoștințelor de viață independentă. 

Tags: ghiozdane  elevi  scoala  
1439 vizite
Distribuie pe