Locale Altele
Marti, 7 Aprilie 2020
Marti, 7 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O româncă din Olanda vrea să ajute copiii abandonați în spitalul din Satu Mare. Noa, i-o trebuit! ;))
Florin Răchitan  - Luni, 27 Noiembrie 2017

O româncă stabilită de mai multă vreme în Olanda, Tanya Nobel, a găsit pe Internet, din întâmplare, în această primăvară, apelul ”disperat” al cadrelor medicale de la Spitalul Județean Satu Mare, care-i rugau pe toți cei ce pot să ajute să doneze haine, scutece și produse de igienă pentru bebelușii abandonați de părinți la secția Pediatrie.

Pesemne că Tanya a plecat demult din România, astfel că a uitat cum funcționează lucrurile pe aici și a suferit șocul de care au parte toți cei din diaspora care încep să vadă lucrurile din perspectivă occidentală ;))

Ea spune că, din dorința de a ajuta, în urmă cu aproximativ o lună a luat legătura cu o funcționară de la Direcția pentru Protecția Copilului, cu care a avut o discuție preliminară, urmând ca aceasta s-o pună în legătură cu persoanele responsabile cu preluarea donațiilor în cadrul Spitalului Județean Satu Mare.

Între timp, Tanya a organizat o colectă în comunitatea românilor din Olanda și a reușit să adune opt saci cu hăinuțe și diferite alte articole pentru copii. Un șofer, care face frecvent transporturi între Olanda și România, s-a oferit să aducă gratuit pachetele la destinație, așa că lucrurile păreau că se rezolvă cu ușurință. Păreau...

În ziua în care a pornit transportul din Olanda, Tanya a încercat să ia din nou legătura cu persoana de la Protecția Copilului, pentru a primi indicații suplimentare, însă... nimic. Aceasta nu i-a mai răspuns nici la telefon nici la e-mailuri.

Noroc că între timp a făcut rost de numărul de telefon al unei asistente de la Pediatrie, pe care a sunat-o seara târziu, iar aceasta a preluat în următoarea dimineață, în zori de zi, transportul din Olanda.

Ea a mai ținut legătura cu personalul medical din spital, oferindu-se să trimită asemenea ajutoare în fiecare lună, dar, pentru a-i convinge pe donatorii din Olanda că hainele nu ajung la vreun magazin second-hand, a cerut câteva poze sau o scurtă filmare din momentul în care pachetele sunt distribuite copiilor.

Eeee, aici s-a împotmolit de legile și birocrația românească! Că nu prea se poate, că nu-i voie să fie filmați copiii, că-s minori și legea interzice, dar vom vedea totuși ce se poate face, dar trebuie să obținem aprobare de la șefa. Noa, de atunci au trecut trei săptămâni.

OK, atunci a cerut ca, în perspectiva alcătuirii unor pachete cu cadouri de Mikulas sau de Crăciun, să-i fie trimisă măcar o listă cu numele și vârsta copiilor internați în această perioadă la Pediatrie, pentru a ști ce fel de articole să cuprindă pachetele individuale, în funcție de vârstă. Noa, nici aia nu se poate, că mereu sunt internați vreo 60 de copii, dar ăștia vin și pleacă, deci nu se știe dacă vor mai fi aici de Crăciun.

Până la urmă, a încercat să ia din nou legătura cu cineva de la Protecția Copilului, dar i s-a închis telefonul în nas, după ce i s-a explicat că: ”Nu avem timp de prostiile astea, dacă nu vă convine, colaborați cu altcineva care să vă îndeplinească cerințele”! Atââât!!!

Tags: ajutoare  copii  spital  olanda  
3220 vizite
Distribuie pe
Rodica Pit
Gamer Andrei
2017-11-28 23:41:25