Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Redirecționează 2% din impozitul pe venit Organizației Caritas
Caritas Satu Mare  - Vineri, 19 Ianuarie 2018

Caritas oferă sprijin și nădejde pentru mii de oameni în fiecare an. Prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit aveți posibilitatea să sprijiniți comunitatea locală.  

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a fost înființată în urmă cu 28 de ani pentru a oferi ajutor semenilor aflați în dificultate, pe raza Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare, în spirit creştin, fără deosebire de naţionalitate, religie, rasă, sex sau convingeri politice, având în vedere principiile creştine catolice.

De-a lungul anilor activitatea organizației a devenit tot mai complexă, preocuparea ei principală fiind găsirea unor soluții pe termen lung pentru cele mai diverse probleme sociale ale populației.

Astfel s-au conturat cele 4 domenii de activitate: programele socio-educative pentru copii și tineri, programele pentru persoanele cu dizabilități, programele pentru vârstnici, respectiv programele sociale și de intervenție. Obiectivul specialiștilor Caritas din centrele comunitare și de zi ale organizației este dezvoltarea abilităților copiilor proveniți din medii defavorizate în vederea integrării lor în societate, educându-i cu multă dragoste și devotament. Centrele de reabilitare ale Caritas oferă un ajutor indispensabil copiilor cu dezvoltare atipică și membrilor lor de familie. Casa Perla din Homorodu de Jos asigură servicii de terapie ocupațională pentru tineri cu dizabilități.

Menirea centrelor de zi pentru vârstnici care funcționează sub egida Caritas este prevenirea izolării sociale ale persoanelor de vârsta a treia și promovarea îmbătrânirii active. Vârstnicii bolnavi care mai pot fi transportați, la Centrul de Zi „Sf. Iacob” beneficiază de supraveghere permanentă pe timpul zilei când membrii lor de familie sunt la serviciu. Asistenții și infirmierii de la centrele de îngrijire la domiciliu ale Caritas le poartă de grijă persoanelor în vârstă bolnave. Cantinele sociale ale organizației asigură masă de prânz caldă, gustoasă și hrănitoare pentru semenii noștri nevoiași, pentru mulți dintre ei, acest prânz fiind unica sursă de mâncare gătită. Centrele de resurse pentru integrare socială și profesională caută soluții personalizate pentru oamenii aflați în dificultate. 

Prin intermediul celor 30 de instituții ale sale, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare ajută mii de oameni în fiecare an. Organizația a încercat chiar de la început să implice în activitatea ei membrii comunității, pentru că dezvoltarea și binele unei comunități este o responsabilitate comună a tuturor membrilor comunității respective. Această implicare poate fi una spectaculoasă, ca în cazul „Maratonului de Solidaritate” și a acțiunii „Un Milion de Stele”, evenimente Caritas care de-a lungul anilor au devenit cele mai mari acțiuni de solidaritate din județ. Membrii comunității sunt alături de Caritas chiar și zi de zi: tineri voluntari, dar și sponsori dedicați binelui comunității sprijină activitatea organizației. 

Campania 2% este o forță care mobilizează membrii comunității noastre an de an. În cadrul acestei campanii, fiecare persoană are posibilitatea de a redirecționa 2% din impozitul său pe venit către un scop caritabil.

În vederea redirecționãrii se completeazã formularul 230 cu datele organizaþiei și se depune pânã pe data de 25 mai la sediul Administrației Finanþelor Publice sau la biroul Caritas cel mai apropiat de dumneavoastrã. Datele organizației sunt: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, CF 4960929, cont bancar: RO80 RNCB 0221011282140001. Pentru mai multe informații accesați pagina de web: caritas-satumare.ro. Nu uitați, împreună putem să facem mai mult pentru comunitate!

 

Tags: 25  caritas  redirectionare  
1545 vizite
Distribuie pe