Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vindecare prin generozitate - vizita la Oncopediatria din Cluj-Napoca
Fundația Hans Lindner  - Luni, 19 Februarie 2018

Prilejuit de Ziua Internationala a Luptei contra Cancerului la Copii, pe data de 16 februarie un grup format din elevi, profesori, psiho-oncolog, reprezentanti ai Fundatiei Hans Lindner, toti voluntari ai programului Raza Sperantei, s-au deplasat la Cluj-Napoca, cu scopul de a inmana personal pachetele pregatite cu atat de multa daruire de sute de elevi de la scolile si liceele satmarene copiilorcu afecțiuni oncologice internați la Institutul Oncologic “Ion Chricuta” - secția oncopediatrie și Clinica de Pediatrie 2 - secția onco-hematologie.

Prin aceasta vizita s-a dorit si incurajarea micutilor in lupta pe care o duc cu boala crunta dar si sublinierea importantei unei alimentatii naturale, care este esentiala pentru o recuperare mai rapida. Prin urmare, pachetele venite prin colectele din scoli au fost completate cu alimente si sucuri naturale, bio, produse chiar in judetul Satu Mare.

Intalnirea a fost una emotionanta, intalnind acolo copii pentru care spitalul a devenit a doua casa, dar de unde ar vrea sa plece cat mai repede. Echipele de medici de acolo au intampinat grupul din Satu Mare cu mult drag, tinand sa sublinieze ca, pe langa vizita din partea familiei si vizitele altora sunt foarte importante, pentru ca, venind din afara, ridica mult moralul si insufletesc sectia.

Copiii, care au putut iesi din saloane, au fost incantati de vizita primita si mai ales de pachetele oferite cu atata drag. Au ras si au glumit, intrand astfel in atmosfera placuta creata de voluntari. Au desenat si si-au scris gandurile, au povestit si au lacrimat, dar si-au pastrat cumpatul, dand dovada de o putere si un curaj supraomenesc.

La sfarsitul programului s-a multumit tuturor celor care au venit in vizita, chiar daca au venit in tacere si au plecat la fel, dar au lasat un gram de speranta, de iubire pentru care se doreste revenirea.

Fundatia Hans Lindner se va intoarce la oncopediatre ori de cate ori va fi nevoie, pentru ca aceste vizite atrag persoane atat de deosebite si speciale, care inteleg ca o mana intinsa face mai mult decât o mie de cuvinte.

Multumiri deosebite se aduc profesorilor si elevilor din scolile satmarene (Liceul Teologic Rom-Cat “Ham Janos”, Liceul Reformat, Scoala nr. 10, Liceul Economic, Colegiul National “Doamna Stanca”, Colegiul National “Mihai Eminescu”), dar și Asociatiei psiho-oncologice Satu Mare si Serviciului de Ajutor Maltez din Satu Mare, care s-au mobilizat exemplar si au contribuit la pachetele si vizita din acest an.

Tags: vizita  oncopediatrie  cluj  hans lindner  
1734 vizite
Distribuie pe