Locale Altele
Marti, 7 Iulie 2020
Marti, 7 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
MOL România finanțează obținerea permisului de conducere pentru șase tineri sătmăreni
MOL Romania  - Luni, 5 Martie 2018

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat beneficiarii celei de-a treia ediții a programului Permis pentru viitor.

Astfel, în cadrul acestei ediții vor fi acoperite costurile pe care le implică obținerea permisului de conducere (cursurile școlii de șoferi și taxele adiacente) pentru 40 de tineri proveniți din medii defavorizate.

Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilități materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

La ediția a treia a programului s-au înscris 88 de tineri din 17 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor aferente obținerii permisului de conducere categoria B, C, CE și tractoare agricole. Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei.

Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații, cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilorși organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din județele Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Timiș.

Din județul Satu Mare, beneficiari sunt Deutsch Cristian și Deutsch Adam din Turulung, Ember Rolland din Pir, Cyntia Goja din Satu Mare și Papp Norbert din Pișcolt și Veres David din Ardud.

“Curând vom pune resursele financiare la dispoziția celor 40 de noi beneficiari, astfel  în cursul lunii martie vor putea să se înscrie la școala de șoferi, să înceapă cursurile și să seprezinte la examen spre sfârșitul verii. Experiența celor care au obținut permisul de conducere în cadrul celor două ediții anterioare a programului ne arată importanța motivației personale și a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea lor. Recomandăm aceste aspecte și celor care n-au obținut finanțare la această ediție, având în vedere că în noiembrie vom lansa ediția a IV-a” - a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Tags: finantare  permis  conducere  
778 vizite
Distribuie pe